09 Mayıs 2007 00:00

‘Henüz şampiyon değiliz’

Fenerbahçe Teknik direktörü Zico dün sabahki antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Paylaş

Fenerbahçe Teknik direktörü Zico dün sabahki antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Liderliği aldıkları günden bu yana sürekli kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı bu yüzden bazı maçlarda beklenmedik puan kayıpları yaşadıklarını söyledi. Zico ayrıca henüz şampiyon olmadıklarının da altını çizdi.
Brezilyalı teknik adam, “Bizim için şu ana kadar geldiğimiz noktada dikkat etmemiz gereken Fenerbahçe’nin liderliği ne kadar hak ettiğidir. Liderliği aldığı günden bu yana hiç bırakmadı. Kazanma zorunluluğu vardı. Bu yüzden bazı maçlarda beklemediğimiz sonuçlar aldık ama bu bizi yıldırmadı. Şu anda belirli bir avantajımız var” diye konuştu.
Zico, ligde birçok takımın Fenerbahçe’yi şampiyon olarak görmesi ile ilgili ise “Herhalde takımlar içinde şampiyonu ilan etmeyen tek takım Fenerbahçe’dir. Kimseye şampiyonuz demiyoruz. Şu anda son lig şampiyonu Galatasaray, son kupa şampiyonu ise Beşiktaş’tır. Bu takımlar en son şampiyon olan takımlardır. Almamız gereken puanlar var. Söylentilere kulak asmıyoruz. Kendimizi şampiyon ilan etmiyoruz” diyerek bu işin henüz bitmediğini ifade etti.
‘Çirkin hareketler umarım ezalandırılır’
Zico, Beşiktaşlı bazı taraftarların kendisine tribünden yaptığı çirkin hareketler için ise yine saygı çerçevesinde konuştu ama “Umuyorum gereken cezalar verilir” dedi. Brezilyalı teknik adam, “Ben saha içinde bana dilimin bile varamadığı yapılan hareketlerden sonra dönüp cevap verme gereği bile görmedim. Ben taraftara her zaman saygı duymaya çalışıyorum. O an hiçbir tepki vermedim. Sahada benim ilgilenmek zorunda olduğumu bir takımım vardı. Bunları cezalandırması gerekenler umuyorum gereken cezayı vereceklerdir” dedi.
Zico ayrıca hiçbir zaman korkmadığını da ifade ederek “Rakip sahada istediği kadar taraftar olsun bu hiçbir zaman bizi korkutmaz. Sahaya çıktığınızda rakibin taraftar desteği olabilir ama sahada her şey eşittir. Çıkıp sahada futbol oynamaya çalışırız. Benim bu sözleri söylememe en büyük sebep ise takımımın bana verdiği güvendi. Ligde bu durumda olmamızın sebebi bunu hak etmemizden kaynaklanıyor. Fenerbahçe şu anda lig şampiyonluğu için kendine bağlıdır. Bu da bize ayrı bir güven veriyor” şeklinde konuştu.
Şampiyonluk gururu
Zico şampiyon olması durumunda Didi ve Parreira’dan sonra Fenerbahçe’ye şampiyonluk yaşatan 3. Brezilyalı teknik adam olacağının hatırlatılması üzerine ise “Bu mutluluğa erişmek benim için çok büyük bir gurur ve mutluluk olacak. Didi’yi oynarken görme ve tanıma imkanı buldum. Parreira’yı da öyle. Didi, Brezilyalılara, Fenerbahçe’nin kapılarını açmıştır. Bugüne kadar 2 Brezilyalı teknik adam şampiyon olmuş. 3. Brezilyalı teknik adam olarak şampiyon olmak ve tarihe geçmek benim için büyük bir gurur” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de çifte heyecan

SONRAKİ HABER

İlk randevu Utah’ın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...