09 Mayıs 2007 00:00

İran itirazını geri çekti

Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nın (NPT) birinci hazırlık konferansında süregelen “gündem krizi”, İran’ın itirazını koşullu olarak geri çekmesiyle çözüldü.

Paylaş

Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’nın (NPT) birinci hazırlık konferansında süregelen “gündem krizi”, İran’ın itirazını koşullu olarak geri çekmesiyle çözüldü. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) ev sahipliğinde 30 Nisan günü başlayan NPT konferansının gündemindeki “NPT Antlaşması’na tam olarak uyulması” ifadesine itiraz eden İran, bu ifadenin gündeme dipnot olarak konulması koşuluyla itirazını geri çektiğini açıkladı.
İran’ın itirazını geri çekmesi üzerine, konferansa devam edilmeye başlandı. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun (UAEK) ev sahipliği yaptığı 1. NPT hazırlık konferansının 11 Mayıs günü sona ermesi öngörülüyor. Konferansın gündeminde, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi için alınacak önlemler, Ortadoğu’nun nükleer silahlardan arındırılması ve İsrail’in nükleer programı ile NPT antlaşmasına taraf ülkelerin yükümlülükleri gibi konular yer alıyor. (Viyana/AA)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Irak’ta mezhep çatışmaları kuzeye de sıçradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...