09 Mayıs 2007 00:00

Taşeron işçiler iş bıraktı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler baskıları ve işten atmaları protesto etmek için iki saat iş bıraktı.

Paylaş

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler baskıları ve işten atmaları protesto etmek için iki saat iş bıraktı. İki arkadaşlarının Dev Sağlık-İş’e üye olması nedeniyle işten atılması üzerine sabırları taşan işçiler, baskıların sona ermesini ve atılan işçilerin geri alınmasını istedi.
İki ay önce sendikaya üye oldukları için çalışma yerlerinin değiştirilmesinden, dayağa kadar türlü baskı gören işçiler dün sabah iş durdurdu. Farklı bölümlerde çalışan 500 işçinin katıldığı eyleme, Dev Sağlık-İş ve SES yöneticileri de destek verdi. Daha sonra hastane bahçesinde bulunan helikopter pistinde toplanan işçiler “Yaşasın haklı mücadelemiz”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile hastane girişine yürüdüler.
Burada emekçilere seslenen SES Diyarbakır Şube Başkanı Saliha Aydeniz, “Başhekim Prof. Dr. Birsel Baç’ın yaşanan sorunları çözecek gücü yoksa bulunduğu koltuğu işgal etmesinin anlamı da yok” diye konuştu. Daha önce sağlık işçilerinin maruz kaldığı baskı ve işten atmalara ilişkin hastane yönetimiyle görüşmede bulunduklarını hatırlatan Aydeniz, taleplerinin dikkate alınmadığını dile getirdi. Bu sözler işçiler tarafından “Başhekim istifa” sloganıyla karşılandı.
Eylemler sürecek
Dev Sağlık-İş Merkez Yöneticisi Menderes Tutum da, sağlık emekçilerine seslenerek “Size Ankara’dan selam getirdim. Size Kızılırmak’ın emekçilerinden selam getirdim. Ankara’daki işçiler de mücadelenize sahip çıkıyor” dedi. Konuşmaların ardından başhekimle görüşmek isteyen işçiler, olumlu yanıt alamadılar. İşbaşı yapan işçiler, eylemi öğlen yemeğinde ve akşam iş çıkışında da sürdüreceklerini bildirdiler. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Taşeronu eleştirdiler işten atıldılar

Bu arada iki işçinin gazetemize verdikleri demeçte taşeronu eleştirdikleri için işten atıldığı öğrenildi. Yazıişlerinde personel Mehmet Koçeroğlu ve temizlik işçisi Hanifi Can’ın gazetemize verdiği beyanda, “Taşeron, hastanede imparator gibi, sigortamız yok, yemek saatimiz 5 dakika ve 2 yıldır burada çalışan geçici işçi var” demişlerdi. İşçiler sözlerinin arkasında olduklarını ve ispatlayabileceklerini belirtirken, taşeron firma patronu ise işçilerin yalan beyan verdiklerini iddia etti.
ÖNCEKİ HABER

Sagra işçileri sendikalaştı

SONRAKİ HABER

EKONOMİ DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...