09 Mayıs 2007 00:00

SHP, Baykal’a tepkili

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın sosyal demokrat siyaset alanının tekelleştirilemeyeceğini, halkın kimlerin sol birliktelik içinde olması gerektiğini alanlarda gösterdiğini söyledi.

Paylaş

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın sosyal demokrat siyaset alanının tekelleştirilemeyeceğini, halkın kimlerin sol birliktelik içinde olması gerektiğini alanlarda gösterdiğini söyledi. SHP MYK toplantısından önce açıklama yapan Karayalçın, sol birlikteliğin iktidarı hedeflemesi gerektiğini, bunun için de en geniş birlikteliğin sağlanmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Hükümetin iktisat politikalarının yoksulluk ve işsizliğin artmasına neden olduğunu bildiren Karayalçın, günümüz koşullarında halkın sol iktidara ihtiyacı olduğunu belirterek, “Sol partiler iktidarı amaçlamalı ve IMF politikalarına karşı istikrar ve büyüme için yeni bir modeli yurttaşlarımızın değerlendirmesine sunmalıdırlar” dedi.
SHP ve 10 Aralık Hareketi’nin içinde yer almadığı bir birlikteliğin “Sol Seçenek” olmayacağını savunan Karayalçın, “Sol birliktelik içinde kimlerin yer alacağını parti yöneticileri değil halkımız karara bağlayacaktır” şeklinde konuştu. Amaçlarının milletvekili seçtirmek değil AKP iktidarından mümkün olan en kısa sürede kurtulmak olduğunu söyleyen Karayalçın, CHP’den çağrı gelip gelmediği sorusuna, “Bize halktan çağrı gelmiştir” yanıtını verdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anneler Günü’nde ‘Cumhuriyet Mitingi’

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan TÜSİAD’a cevap

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...