09 Mayıs 2007 00:00

Bu okulda boykot var

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyünde, 80 öğrenciye 1 öğretmenin eğitim vermesini protesto eden veliler, çocuklarını okula göndermiyor.

Paylaş

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyünde, 80 öğrenciye 1 öğretmenin eğitim vermesini protesto eden veliler, çocuklarını okula göndermiyor.
Köy muhtarı İbrahim Ekmekçi, 2 yıldır öğretmen sıkıntısı çektiklerini ve durumu yetkililere bildirdiklerini söyledi. Ekmekçi, “Okullar açıldığında 3 öğretmen bulunan okulumuzda, şu anda 1 öğretmen görev yapıyor. Velilerimiz 23 Nisan’dan itibaren 80 öğrenciye bir öğretmenin eğitim vermesini protesto amacıyla çocuklarını okula göndermiyorlar” dedi.
Öğretmen bulun!
Durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiğini belirten Ekmekçi, “Yetkililer benden, iki yıllık üniversite mezunu ve aylık 500 YTL maaş karşılığında çalışabilecek bir öğretmen bulmamı istediler. Tüm aramalarıma rağmen, bu şartlarda okulumuzda öğretmenlik yapacak birini bulamadım” diye konuştu.
Velilerden Ayhan Ekmekçi de “Geçen yıl da aynı olayı yaşadık. Yarıyıl tatilinin ardından öğretmenlerimiz köyden ayrılıyor” dedi.
Muş Valisi İbrahim Özçimen de çocukların eğitiminin ihmale gelmeyecek bir durum olduğunu, okula en kısa sürede bir öğretmen atanacağını ve öğrencilerin okullarına geri dönmeleri gerektiğini ifade etti. (Muş/AA)
ÖNCEKİ HABER

Barış talebine 3 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...