09 Mayıs 2007 00:00

Rektörlük çağırdı polis gözaltına aldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampusü’nde bu yıl 21’incisi düzenlenen alternatif öğrenci şenliği, polis saldırısıyla sonuçlandı.

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampusü’nde bu yıl 21’incisi düzenlenen alternatif öğrenci şenliği, polis saldırısıyla sonuçlandı. Faşistler tarafından öldürülen Rektör Bedri Karafakioğlu anısına düzenlenen şenliğe müdahale eden polis, 20 öğrenciyi tekme tokat döverek gözaltına aldı.
İTÜ Öğrenci Şenliği, üniversite yönetimi tarafından yasaklanmasına rağmen, 3 Mayıs Perşembe günü sanatçılar İlkay Akkaya ve Burhan Berken’in katılımıyla başladı. Sinema gösterimi ve panellerle devam eden şenlik, üniversite yönetiminin yasakçı zihniyeti nedeniyle gözaltılarla son buldu. Önceki gün rektörlüğün emriyle kampuse giren çevik kuvvet polisleri, 20 öğrenciyi gözaltına aldı.
Bu gelişme üzerine aynı gün akşam saatlerinde öğrenci merkezinde toplanan öğrenciler, “İTÜ Şenliği engellenemez”, “Gözaltılar serbest bırakılsın”, “Valiyi alana, rektör bedava” şeklinde sloganlar atarak, Fen-Edebiyat Fakültesi giriş kapısına kadar yürüdüler.
Fen-Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, hiçbir gücün kendilerini şenlik düzenlemekten, türküler söyleyip halay çekmekten alıkoyamayacağını söylediler. Üniversitenin asli unsuru olduklarını belirten öğrenciler, “Rektörlük, üniversite içerisinde yarattığı bu durumdan dolayı tüm öğrenci ve öğretim üyelerinden özür dilemelidir. Tekrar vurgulamak istiyoruz ki, biz buradayız ve tüm engelleme ve baskılara rağmen şenliğimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştular.
Öğrenciler daha sonra sloganlar atarak şenlik alanına döndüler ve türküler söyleyip, halaylar çektiler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kamyon 3 aylık bebeği ezdi

SONRAKİ HABER

Barış talebine 3 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...