09 Mayıs 2007 00:00

Kadınlardan Sudan’a, recm cezasını kaldır başvurusu

Ankara Kadın Platformu’nu oluşturan örgütlerin temsilcileri, recm cezasına (taşlanarak öldürme) mahkum edilen biri 22, diğeri de 23 yaşındaki Sudanlı iki kadının cezalarının kaldırılmasını istediler.

Paylaş

Ankara Kadın Platformu’nu oluşturan örgütlerin temsilcileri, recm cezasına (taşlanarak öldürme) mahkum edilen biri 22, diğeri de 23 yaşındaki Sudanlı iki kadının cezalarının kaldırılmasını istediler.
Ankara Kadın Platformu üyesi kadınlar, dün Sudan Büyükelçisi Mohammed El Hassan Elhaj ile Sudan Büyükelçiliği’nde bir araya geldiler. Basına kapalı yapılan görüşmeden sonra açıklama yapan Ankara Kadın Platformu Sözcüsü Nilgün Aktaş, Elhajla görüşmelerinin olumlu geçtiğini bildirdi. Sudan’da “ihanet” suçlaması ile biri 22 yaşında Sadia İdris Fadıl ve diğeri 23 yaşında Amouna Abdallah Deldoum adında iki genç kadının recm cezasına Sudan Mahkemeleri’nce çarptırıldığını hatırlatan Aktaş, Büyükelçi’nin kadınların recm cezası aldıkları, Arapça bilmedikleri ve avukatları olmadığı iddialarını yalanladığını söyledi. Aktaş, Büyükelçi’ye, kadınların taşlanarak öldürülmelerinden endişe duyduklarını ilettiklerini ifade etti. Bu tür uygulamalara dünyanın neresinde olursa olsun karşı olduklarını aktaran Aktaş, davada taraf olduklarını dile getirdi.
Soruları yanıtladı
Sudan Büyükelçisi Elhaj, Ankara Kadın Platformu’yla görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yargının henüz karar vermediğini ve tüm Sudanlıların Arapça bildiğini söyleyen Elhaj, kadınların adil yargılanmadığı iddiasının doğru olmadığını savundu. Dava sürecini takip edeceklerini ve gelişmeleri Ankara Kadın Platformu’yla paylaşacaklarını söyleyen Elhaj, Türk kadınlarıyla Sudanlı kadınların ortak bir çalışma yürütmelerini de önerdiklerini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Havalar ısındı keneden ölümler yeniden başladı

SONRAKİ HABER

Kamyon 3 aylık bebeği ezdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...