10 Mayıs 2007 00:00

Telekom paylaşımı engelliyor

İnternet servisine en çok parayı ödemek zorunda olduğunuz Türkiye'de internet kullanıcısı sayısı 15 milyon. Bu rakam Avrupa standartlarının çok gerisinde.

Paylaş

İnternet servisine en çok parayı ödemek zorunda olduğunuz Türkiye'de internet kullanıcısı sayısı 15 milyon. Bu rakam Avrupa standartlarının çok gerisinde. Vatandaşlar, kullanıcı sayısının bu kadar az olmasını alım gücüne oranla abonelik ücretlerinin yüksek olmasına bağlıyor ve erişim hızlarının azalması pahasına aynı ADSL hattını komşuları ile paylaşmak gibi pratik çözümler buluyor. Ancak Türk Telekom aynı fikirde olmamalı ki ADSL servisinin paylaşılarak kullanılmasına engelleme getiriyor.
İptal edilecek
Türk Telekom Sakarya İl Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, ADSL paylaşımının yasal olmadığını belirterek ADSL hattı paylaşımı yaptığı belirlenen abonelerin sözleşmelerini iptal ettiklerini söyledi. Zengin, vatandaşların bir ADSL hattı ile birçok eve hat çekilmesine izin vermemesi gerektiğini ifade etti. Aboneleriyle yaptıkları sözleşmelerde, bunun yasal olmadığının belirtildiğini ifade eden Zengin, "ADSL hattı paylaşımı yapan abonelerimizin sözleşmelerini iptal ediyoruz. Şu ana kadar bununla ilgili yasal yola başvurduğumuz herhangi bir vaka gelişmedi. Bu yola başvurmalarına gerek olmadığını düşünüyoruz" dedi. Zengin'in gerekçesi ise sizin IP numaranızla komşunuzun başınıza bir iş açabileceği. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Kurşun yerine inek

SONRAKİ HABER

Emniyet'in Guinness'te işi ne ola ki?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...