10 Mayıs 2007 00:00

Sarkozy’ye tepki dinmiyor

Fransa’da sağcı UMP lideri Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından başlayan protesto gösterileri üçüncü gününde. Dünkü gösterilerde, polisin önceki gecelere oranla daha sert önlemler aldı.

Paylaş

Fransa’da sağcı UMP lideri Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından başlayan protesto gösterileri üçüncü gününde. Dünkü gösterilerde, polisin önceki gecelere oranla daha sert önlemler aldı.
Bu arada muhalefet ise, cumhurbaşkanı seçimini kazandıktan sonra, haftalığı 193 bin avro olan bir yat kiralayıp ailesiyle tatile çıkan Nicolas Sarkzoy’ye ateş püskürüyor.
Paris yine yanıyor
Fransa genelinde devam eden eylemlerde, yaklaşık 400 araç yakıldı, Paris başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında yapılan eylemlerde 140 kişi tutuklandı.
Bastille Meydanı’nda toplanan yaklaşık gençler, Sarkozy karşıtı sloganlar atarken, meydana çıkan sokakları trafiğe kapatma girişiminde bulundu.
“Faşist Sarko”, “Özgürlük” sloganları atan gösterici gençlerle güvenlik güçleri arasında kısa süren arbede çıktı. Paris dışında, Sarkozy’nin rakibi Segelone Royal’e daha fazla oy çıkan Lyon, Toulouse, Rennes, Nantes kentlerinde de dün Sarkozy aleyhine gösteriler düzenlendi.
Seçim sonuçlarının açıklandığı pazar gecesi çıkan olaylarda da, ülke genelinde 730 araç ateşe verilmiş, polis 592 kişiyi gözaltına almıştı.
Sefa düşkünü Sarko
Diğer yandan muhalefet, Fransız işadamı Vincent Bollore’ye ait 60 metre uzunluğundaki “Paloma” adlı 193 bin Avro’luk yat ile tatile çıkan Sarkozy’yi “lüks düşkünü” ve “zenginlerden taraf olmak” ile suçladı.
Sosyalist Parti’nin Avrupa Parlamentosu üyesi Vincent Peillon, “Sarkozy’nin işadamlarının jetleriyle yolculuk yapması ve onların lüks yatlarında tatile çıkmasından öfke duyduğunu” söyledi. İktidar partisinin mali sorumlusu Eric Woerth, eleştirilerin haksız olduğunu ileri sürerek, “Nicolas Sarkozy’nin bir işadamı arkadaşının yatında tatil yapmasının doğal olduğunu” savundu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Eli kanlı terörist resmen ‘aklandı’!

SONRAKİ HABER

Hadisa katliamı soruşturmaya değmezmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...