10 Mayıs 2007 00:00

‘Mortgage’de hedef tutmadı’

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Mortgage Yasası kapsamında yapılması gereken ikincil düzenlemeler için 10 kurumun yetkilendirildiğini ancak çalışmaların tamamlanması hedefe ulaşılamadığını söyledi.

Paylaş

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Mortgage Yasası kapsamında yapılması gereken ikincil düzenlemeler için 10 kurumun yetkilendirildiğini ancak çalışmaların tamamlanması hedefe ulaşılamadığını söyledi. Şener, “Burada hedefi tutturamayanların, sistemle ilgili kredi notlarını birlikte kıracağız” dedi.
Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Mortgage Yasası kapsamında yapılması gereken ikincil düzenlemeler için 10 kurumun yetkilendirildiğini ancak çalışmaların tamamlanması için belirlenen hedefe ulaşılamadığını söyledi. Şener, “Burada hedefi tutturamayanların, sistemle ilgili kredi notlarını birlikte kıracağız” dedi.
Bakan Şener, Mortgage Yasası kapsamında ikincil mevzuat çalışmaları nedeniyle düzenlenen toplantı öncesinde gazetecileri konuyla ilgili gelinen nokta hakkında bilgilendirdi. Konut finansmanına ilgili çeşitli kanunlarda değişiklik yapan kanunun yasalaştığını hatırlatan Şener, yasayla Türkiye’de yeni bir döneme geçildiğini ve Türk finans tarihinin en önemli reformlarından biri olan mortgage sisteminin uygulamaya geçtiğini söyledi. Kanunla birlikte bazı ikincil düzenlemeler yapılması gerektiğini hatırlatan Şener, düzenlemeleri yapması için ilgili kurumların yetkilendirildiğini hatırlattı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın kanun öncesinde konut kredisi kullanan tüketicilerin kanun dışında tutulma talebinde bulunabilmesi için dilekçe örneği hazırladığını belirten Şener, burada amaçlananın standart birliğin sağlanabilmesi olduğunu ifade etti.
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın banka ve sigorta işlemlerinde vergi istisnası uygulanması için tebliğin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Şener, ayrıca Merkez Bankası’nın değişken faizli konut finansmanı sözleşmelerinden kullanılacak referans faiz ve endeksi düzenleyen tebliğin de yayınlandığını belirtti.
Hazine Müsteşarlığı’nın kredi ödeme sigortası ve gayrimenkul mülkiyet sigortası konusunda çalışmalarının devam ettiğini bildiren Şener, ayrıca Sanayi Bakanlığı’nın sözleşme öncesi bilgi formuyla ilgili çalışmaların tamamlanma noktasına geldiğini söyledi. Şener, en önemli konulardan birinin sözleşme öncesi bilgi formu olduğunu vurguladı.
Şener, yapılacak toplantıda gelinen noktanın değerlendirileceğini kaydetti. Çalışmaların tamamlanması için konan hedefe ulaşılamadığını belirten Şener, “Burada hedefi tutturamayanların, sistemle ilgili kredi notlarını birlikte kıracağız” diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Telekazık” imzaları teslim edildi

SONRAKİ HABER

EGO’nun özelleştirmesi yetkisi Gökçek’e

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...