10 Mayıs 2007 00:00

‘Telekazık” imzaları teslim edildi

Tüketiciler Birliği’nin şehiriçi telefon görüşmelerindeki yüzde 25’lik zamma karşı “Telekazık” kampanyasında topladığı 200 bin imza Telekomünikasyon Kurumu’na teslim edildi.

Paylaş

Tüketiciler Birliği’nin şehiriçi telefon görüşmelerindeki yüzde 25’lik zamma karşı “Telekazık” kampanyasında topladığı 200 bin imza Telekomünikasyon Kurumu’na teslim edildi.
İmzaların teslim edilmesinden sonra Telekomünikasyon Kurumu önünde bir açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, Türk Telekom’un tek başına hizmet sunduğu şehiriçi görüşme ücretleri ve sabit ücretlere yapılan yüzde 25’lik zammın tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılması olduğunu ifade etti.
“Telekazık” kampanyasının 75’nci gününde zamların geri alınması için Türkiye’nin pek çok ilinden topladıkları 200 bin imzayı Telekomünikasyon Kurumu’na sunduklarını belirten Bol, “Söz Telekomünikasyon Kurumu’nda” dedi. Zamlı tarifenin 1 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlanmasından sonra tarifenin iptali için yargı yoluna da başvurduklarını ekleyen Bol, daha önceki yargı kararlarına bakıldığında enflasyonun üzerinde zam yapılamayacağına dair hükümler bulunduğunu dile getirdi.
Tarifelerin onaylanmasıyla birlikte bu zammın enflasyona aksi yönde tesir edeceğinin Merkez Bankası tarafından da açıklandığın söyleyen Bol, ancak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranlarına bakıldığında bu zammın enflasyonu tetiklemediği gibi bir yanılgının ortaya çıktığını kaydetti. Bol, TÜİK’in enflasyon sepeti içinde yapılan değişiklikle yanıltıcı tablonun ortaya çıktığını; o yüzden kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için TÜİK yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Telekomünikasyon Kurumu’nun 200 bin tüketicinin sesine kulak vererek, şehir içi görüşmelere yapılan yüzde 25 oranında zammı geri almasını isteyen Bol, Kurum’un asli görevlerinden olan tüketicinin korunmasına dair görevlerin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TABLO

SONRAKİ HABER

‘Mortgage’de hedef tutmadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...