10 Mayıs 2007 00:00

AKP’den yine 25 yaş manevrası

Anayasa’da değişiklik yaparak 25 yaşındakilere seçilme hakkı getiren ve değişikliğin ilk turunu oylatan AKP, “seçim tarihini değiştireceği” düşüncesiyle 25 yaş düzenlemesinden vazgeçmişti.

Paylaş

Anayasa’da değişiklik yaparak 25 yaşındakilere seçilme hakkı getiren ve değişikliğin ilk turunu oylatan AKP, “seçim tarihini değiştireceği” düşüncesiyle 25 yaş düzenlemesinden vazgeçmişti. AKP Grup Başkanvekillerinin “seçim tarihini değiştireceği” düşüncesiyle 25 yaşa ilişkin değişiklikten vazgeçtiklerini açıklamasından sonra AKP’de dün yeni bir değişiklik oldu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan Meclis’teki makamından ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, “25 yaşındakilerden aday göstereceğiz. Neticesi ne olur bilmem” diye cevap verdi.
Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de, “O konuda bir sorun yok. Çünkü Anayasa değişti ve seçilme yaşı 25 olarak belirlendi. Anayasa üst norm olduğu için Anayasa hükmü uygulanır. Anayasa hükümleri Seçim Kanunu hükümlerinin üstündedir” diye konuştu.
AKP bugün Meclis Genel Kurulu’nda, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin anayasa paketinin ikinci tur oylamasının ardından, birinci turu yapılan 25 yaşa ilişkin Anayasa değişikliğinin ikinci turunu yapacak. Ancak burada verilecek bir önerge ile 25 yaş metinden çıkarılarak, sadece bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin bölüm oylanacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar ‘darbeye hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

Seçim dönemi yayınları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa