10 Mayıs 2007 00:00

Geleceğimiz için mücadele

Bizler, Ümraniye OSB’de bulunan Birleşik Metal-İş üyesi Yasan Fabrikası’ndan atılan işçileriz.

Paylaş

Bizler, Ümraniye OSB’de bulunan Birleşik Metal-İş üyesi Yasan Fabrikası’ndan atılan işçileriz.
Asgari ücret ya da altında çalışmaktayız. Maaşlarımız bilerek geç ödeniyor, ikramiyelerimiz keyfe keder bir muameleyle geç ödeniyor.
Günde 500 milyar ciro yapan, milyonlarca dolar harcayarak fabrikanın her tarafına neredeyse kişi başına düşecek kadar kamera yerleştiren, her gün yeni siparişler alan, iş yoğunluğundan kaynaklı sürekli işçi alımı yapan patron, ‘İş yok, ekonomi kötü’ diyerek bizleri işten attı.
Bir taraftan da taşeron bölümüne her gün yeni işçi almaktadır. Bizler de bu durumu kabul etmeyip işimize geri dönmek için 3 gündür fabrika kapısı önünde direnişe başladık. Kapı önünde beklediğimizden, bugün Yasan patronu, bizi çalışan arkadaşlarımızla yüz yüze getirmemek için servisleri, her zamanki kapıdan değil de diğer kapıdan alıyor. Biz diğer kapıya gidince tekrar eski kapıdan alıyor. Anlayacağınız, kedi fare oyununa döndü; o kaçırıyor, biz kovalıyoruz.
Tek amacı sendikal örgütlülüğümüzü bitirmek olan Yasan patronu, bilsin ki bu öyle kolay olmayacak, haklarımız ve geleceğimiz için mücadelemize devam edeceğiz. Diğer sınıf kardeşlerimizin de bizi duymazlık etmeyeceğini biliyor, bütün işçi kardeşlerimize saygılarımızı sunarak kovalamaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.
Yasan’dan atılan işçiler
(Ümraniye/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Ovamıza sahip çıkacağız

SONRAKİ HABER

Tokat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa