10 Mayıs 2007 00:00

‘Sponsor’ şenlikleri tepki topladı

Çukurova Üniversitesi’nde Rektörlüğün organize ettiği “Bahar Şenlikleri” başladı. 7-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenlik kapsamında ünlü sanatçıların da yer alacağı müzik dinletileri, sportif aktiviteler, film gösterimleri ve paneller gibi etkinliklere imza atılacak.

Paylaş

Çukurova Üniversitesi’nde Rektörlüğün organize ettiği “Bahar Şenlikleri” başladı. 7-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan şenlik kapsamında ünlü sanatçıların da yer alacağı müzik dinletileri, sportif aktiviteler, film gösterimleri ve paneller gibi etkinliklere imza atılacak.
Bir organizasyon şirketinin çalışmalarını üstlendiği şenlikte, her biri kendi alanında tekelleşmiş firmalar, öğrencilerin dikkatini çekmek için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Adeta pazar alanını andıran şenlik meydanında küçüklü büyüklü firmalar öğrencilere ürün satmaya çalışırken, oluşan ses ve görüntü kirliliği memnuniyetsizliği artırıyor.
Öğrenciler memnun değil
Şenliğe yönelik eleştirilerin başında, kâr amacının güdülmesi, öğrencilerin yetenek ve becerilerine yeterince yer verilmemesi gibi nedenler geliyor.
Hasret Çelik adlı öğrenci, maddi durumu iyi olmayanların şenlikten yeterince yararlanamadıklarına dikkat çekerken; Yasemin Bıyık, şenlikte öğrencilerin ürünlerine yer vermekte ‘cimri’ davranıldığı eleştirisinde bulundu.
Osman Yıldız, etkinliklerin popülist kültürün tüm gereklerini yerene getirdiğini, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin özendirildiğini söyleyerek, “Bu etkinliklere katılmak için öğrencilerin maddi imkanlarını zorladıklarını biliyorum” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
Adana’nın etnik yapısı tartışıldı

Çukurova Üniversitesi’ndeki bahar şenliği kapsamında İktisat Kolu öğrencileri tarafından organize edilen panelde, Adana’nın etnik yapısı ve Nusayrilerin kültürel özellikleri konuşuldu.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cahit Aslan ve Tarsus Çağ Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hakan Mertcan’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, Adana’da yaşayan farklı etnik grupların çok eski dönemlere dayandığı belirtilerek, bu farklılığın Adana’nın kültürel yapısını etkileyen en önemli özelliklerden olduğu ifade edildi.
Araştırma Görevlisi Hakan Mertcan, Nusayrilerin 15’nci yüzyıldan bu yana Adana ve çevresinde yaşadıklarını ve kentte önemli işlere imza attıklarını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Cahit Aslan ise dünyada 4 bin etnik gruba karşılık sadece 220 ülke bulunduğuna işaret ederek, “Bu tablo gösteriyor ki, her ülke sadece bir etnik yapıya ait değil. Her ülke birkaç etnik yapıya sahip” şeklinde konuştu. Türkiye’de de 46 civarında etnik grubun olduğunu belirten Aslan, “Bunun büyük çoğunluğunu Türkler, Kürtler, Çerkezler ve Araplar oluşturmaktadır. Bu Adana’nın etnik yapısı için de böyledir” dedi. (Adana/EVRENSEL)
M. Talip Aytimur
ÖNCEKİ HABER

Asistanlar bugün eylemde

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi’nde sopalı saldırı: 30 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa