10 Mayıs 2007 00:00

Asistanlar bugün eylemde

Eğitim Sen Üniversite Şubeleri bugün Ankara, İstanbul ve İzmir’de basın açıklamaları düzenleyerek üniversite çalışanlarına iş güvencesi talep edecek.

Paylaş

Eğitim Sen Üniversite Şubeleri bugün Ankara, İstanbul ve İzmir’de basın açıklamaları düzenleyerek üniversite çalışanlarına iş güvencesi talep edecek.
Çeşitli üniversitelerde çalışan araştırma görevlilerinin özlük haklarını savunmak amacıyla oluşturulan Asistan Girişimi, Eğitim Sen Üniversite Şubeleriyle birlikte 4 Mayıs’ta iş güvencesi talebiyle kampanya başlattı. Bugün üç ilde yapacağı basın açıklamalarıyla kampanya hakkında kamuoyunu bilgilendirecek olan üniversite çalışanları, üniversite yönetimleri ve YÖK’ün keyfi uygulamalarını protesto edecek.
Kıyım yaşanıyor
Asistan Girişimi’nin Eğitim Sen Ankara, İstanbul ve İzmir Üniversiteler Şubelerinin desteğiyle imzaya açtığı metinde, başta asistanlar olmak üzere üniversite çalışanlarının işlerine keyfi olarak son verildiği, üniversitelerde kıyım yaşandığı belirtiliyor.
İş güvencesinin akademik özgürlüğün vazgeçilmez koşulu olarak tanımlandığı metinde, 2547 sayılı Yasa’nın 50/d maddesi ile asistan istihdam edilmesine son verilmesi, öğretim elemanlarının görev tanımlarının netleştirilmesi, karar alma süreçlerine etkin katılım, temsil ve oy hakları talep ediliyor.
50/d kaldırılsın
Üniversitelerde iş güvencesi sorunu, son olarak İstanbul Üniversitesi’ndeki bazı 50/d asistanlarının görev sürelerinin uzatılmamasıyla gündeme gelmişti. Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, bu uygulamaya karşı İstanbul Üniversitesi’nde açtığı imza metnini de bugün yapacağı basın açıklamasıyla duyuruyor. 50/d maddesinin kaldırılmasının talep edildiği metinde, “araştırma görevlilerinin kamu hizmetinde bulundukları ve iş güvencelerinin YÖK, rektörlük ya da dekanlıklardan değil kamudan kaynaklandığı” belirtiliyor. Üniversite çalışanları, İstanbul’da saat 12.30’da İstanbul Üniversitesi Merkez Kampus önünde, Ankara’da saat 12.30’da Eğitim-Sen 5 No’lu Şube, saat 18.00’de de Yüksel Caddesi’nde bir araya gelerek seslerini duyuracaklar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Köyde iş yine kara sabana düştü

SONRAKİ HABER

‘Sponsor’ şenlikleri tepki topladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...