10 Mayıs 2007 00:00

vekil star geliyor

Hadi bakalım Öktem, kürsü seni çağırıyor, dedi Nihavent. Öktem, sağ eli frakıyla gömleğinin arasında, (frak dediğimiz annesinin mutfak önlüğü...)

Paylaş

Hadi bakalım Öktem, kürsü seni çağırıyor, dedi Nihavent. Öktem, sağ eli frakıyla gömleğinin arasında, (frak dediğimiz annesinin mutfak önlüğü...) başı yukarda, adeta bir lider edasıyla sehpayı ters çevirmek kaydıyla tasarlanmış kürsüye doğru mağrur adımlarla yürüdü. Yürüdü, yürüdü, yürüdü... Ayağı halıya takılıp tökezledi. “Yuh ayı! Az yavaş olsana!” dedi Nihavent. Öktem bozmadı. Kürsünün önünde durdu. Kaşları inceden titrer gibi oldu. Aniden ağzını açtı... Hiçbir şey söylemeden kapattı. İki kez tekrarlayınca bu hareketi, Nihavent “Şımarma be oğlum şımarma!” diye uyardı Öktem’i. “Sanılmasın ki, bir süredir ortalarda yokuz diye meydan boş kaldı!” diye başladı Öktem. Nihavent:
- Afferim lan güzel giriş...
Öktem:
- İşte buradayız. Ege bir Türk gölü değeldir. Ege bir Yunan gölü de değeldir. Ege bir göl değeldir. Türkiye’de petrol var da bizmiiştik!
- Ya yapma be Öktem! Ne güzel gidiyordu. Taklit yarışması değil güzelim bu. Niçin ciddiye almıyorsun?
Öktem pişkin pişkin süzdü ablasını. Sonra sürdürdü konuşmasını:
- İktidarın en olumlu ama aynı zamanda kendi yok oluşunu da hazırlayan eylemi, seçilme yaşını 25’e indirmesi olmuştur. Bu, önümüzdeki seçimlerde onların bir intihar teşebbüsü olarak geçecektir tarih kayıtlarına. Tarihi insanlar yazar, hayvanlar yazmaz. Tarihi insanlar okur, hayvanlar okumaz. Lisedeyken bir tarih hocam vardı benim. Aynalı Tahir derdik. Saatli maarif takvimi gibi adamdı rahmetli. Gerçi rahmetli oldu mu, emin değilim ama...
- Cıvıma, cıvıma! Nerenden uyduruyorsun iki dakikada! Verdiğim temrinlerde böyle bir şey yoktu. Ekonomiden bahsedecektin...
Öktem soluklandı ve devam etti:
- Mazot 1 YTL olacak! Her şehre üniversite kuracağız! Beşiktaş’ı şampiyon yapacağız! Açın Türkiye’nin önünü!
- Öktem! Bak güzelim ben anladım seni. Sen bu yarışmaya katılmak istemiyorsun. Bak! Bunu açıkça söyle, ben de uğraşmayayım seninle boşuna.
- Hayır abla ne alakası var.
- Ama güzelim bir lakaytlık, bir cıvıklık var bugün üzerinde...
- Hayır abla, ne münasebet! Çok istiyorum aksine... Seçmelere daha 10 gün var nasılsa diye rahatım. Fakat yoruldum biraz. Bir mola versek...
- Tamam tamam. Verelim bir mola. Aç bakayım şu televizyonu...
“Hazırla konuşmanı ulusa seslen! Yap vaadini millet dinlesin! Açıkla programını yer yerinden oynasın! Haydi politikacılar, bu yarışma sizin için! Türkiye Vekilini seçiyor! Bu yarışmada milletvekili adayları kozlarını paylaşacaklar! Jüri de kimler mi var? Ohoo oo! Kimler yok ki? Semra Özal, Kamer Genç, Hüsamettin Cindoruk ve daha bir sürü renkli sima! Son başvuru tarihi yarın! Seçmeler 12 Mayıs’ta başlıyor. Türkiye Vekilini Seçiyor! Vekil yaz 3245’e yolla. Başvuru koşulları cebine gelsin. Haydi Türkiye’m! Türkiye Vekilini Seçiyor, çok yakında Kalan Z’de!”
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

makasçı

SONRAKİ HABER

Danıştay, MEB’e dur dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...