11 Mayıs 2007 00:00

EMEP’ten birlik çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, AKP ve ‘muhalefet güçleri’ arasındaki iktidar kavgasının bir ürünü olarak yapılacak seçimin Türkiye’nin önündeki problemleri çözecek bir irade ortaya çıkartmayacağını söyledi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, AKP ve ‘muhalefet güçleri’ arasındaki iktidar kavgasının bir ürünü olarak yapılacak seçimin Türkiye’nin önündeki problemleri çözecek bir irade ortaya çıkartmayacağını söyledi.
Tüzel, dün yaptığı yazılı açıklama ile halkın kendi iradesiyle hareket etmesinin önünün kesildiğini belirtti. Halkın, “Muhtıra”larla, Anayasa Mahkemesi kararıyla; “Şeriat geliyor”, “Cumhuriyet elden gidiyor” baskısıyla köşeye sıkıştırılarak oy vermeye zorlandığını ve iki partili bir Meclis’e mahkum edilmek istendiğini vurgulayan Tüzel, “Bu koşullarda ortaya çıkacak Meclis de halkın iradesini temsil etmeyen; daha da beteri Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt sorununun çözümü, gerçek laikliğin sağlanması gibi en temel sorunları çözmek, ekonomiyi IMF vesayetinden kurtaracak, halk için ekonomiyi esas alan bir rotaya sokacak kararları almak yerine bu sorunları daha da ağırlaştıracak, baskı ve terörle ülkeyi yönetmede yeni adımlar atacak bir Meclis olacaktır” diye konuştu.
Demokratik ve adil değil
Tek seçeneğin, emek, barış, özgürlük ve demokrasi güçlerinin ortak bir platformla sürece müdahalesi ve seçimlere ortak adaylarla katılması olduğunun altını çizen EMEP Başkanı Tüzel, seçimlerin demokratik, adil ve eşit koşullarda olmadığını; baraj ve Hazine yardımı gibi ayrımcı uygulamaların değiştirilmediğini hatırlatarak, emek ve demokrasiyi savunan halk güçlerinin ayrı ayrı hareket etmelerinin halkı tamamen seçeneksiz bırakacağına dikkat çekti.
EMEP olarak tüm halk güçlerine, emek, barış, demokrasi ve özgürlükten yana partilere çağrıda bulunan Tüzel, “Tek seçenek, olabildiğince geniş ve esnek bir ittifak anlayışıyla tüm ülke çapında ortak adaylarla seçime girmek ve halkın taleplerini savunacak bir Meclis grubu oluşturmaktır. Meclis’i ve egemen siyasi güçleri kaosa sürükleyen din ve laiklik istismarı üzerinden gerçekleştirilmek istenen düzenleme sermaye iktidarının devamını amaçlıyor. Bunun karşısına, barış, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi seçeneği ile çıkmalıyız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aile Hekimliği - 2

SONRAKİ HABER

Bağımsız adaylar Meclis’i birleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...