12 Mayıs 2007 00:00

Bu gazeteleri Akif Beki mi yapıyor?

Yeni Şafak, Sabah ve Star gazetelerinin seçime doğru her gün tıpatıp aynı manşetlerle çıkması, akıllara bazı sorular getiriyor. Diğer yandan transfer söylentileri de kafaları karıştırıyor.

Paylaş

Yeni Şafak, Sabah ve Star gazetelerinin seçime doğru her gün tıpatıp aynı manşetlerle çıkması, akıllara bazı sorular getiriyor. Diğer yandan transfer söylentileri de kafaları karıştırıyor.
AKP Hükümetine en yakın konumda duran üç gazetenin yayınlarının aynılaşması dikkat çekiyor. Çarşamba günü Sabah’ın sürmanşeti “Kadın rüzgarı” diyor ve şu müjdeyi veriyordu: “AKP’De hedef her ilde bir kadın vekil”. Aynı gün Yeni Şafak, manşetten “Öncelik kadınların” dedi ve “AK Parti’de yeni adaylık için kadınlar daha şanslı görülüyor” iddiasını ortaya attı. İki gazete arasındaki neredeyse tek fark, partinin adını Sabah “AKP” şeklinde yazarken, Yeni Şafak’ın “AK Parti” demesiydi.
Ertesi gün ise Star ile Yeni Şafak’ın aynı yorumu yapmaları dikkat çekti. Bu kez konu, adaylıklarda bürokrasiden gelenler arasında CHP ve MHP’yi tercih edenlerin çokluğuydu. İki gazete de, AKP’nin kadrolaştığı haberlerine yanıt vermek ihtiyacı duymuştu. Star’ın sürmanşeti “Muhalif kadrolaşma” derken, Yeni Şafak manşetten “Muhalefet iyi kadrolaşmış” yorumunu yaptı!
Nasıl kontrol ediliyor?
Bu manzara, seçime yaklaşan günlerde, hükümetin gazeteler üzerinde giderek daha etkili olduğu yorumlarını güçlendiriyor. Sabah gazetesine TMSF tarafından el konmasının ardından, gazetenin Star döneminde olduğu gibi “hükümetin sesi” olması endişesi doğmuştu. Fatih Altaylı’nın gazeteden ayrılırken söylediği “Akif Beki her şeye müdahale ediyor” sözleri, kuşkuları güçlendirmişti. Yeni Şafak’ın sahibi Albayrak grubunun ise, Başbakan Tayyip Erdoğan’la akrabalık bağı da bulunuyor. Star gazetesinde ise bir süre önce genel yayın yönetmeni Alev Er, hükümeti eleştirdiği “301 Cemil tahtaya” manşetinin ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Er’in ardından aynı göreve, eski Yeni Şafak yazarı Ahmet Kekeç getirilmişti.
Bu arada, bir süredir ihale alamayan Albayrak grubunun gazetesi Yeni Şafak’ı finanse etmekte zorlandığı iddia ediliyor. İnternet sitelerine yansıyan haberlere göre, gazetenin genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu’na Star’dan transfer teklifi geldi. Fehmi Koru ile Ali Bayramoğlu’na da teklif yapıldığı iddia edildi, ancak bu isimler haberleri yalanladı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Hayat Televizyonu’nda1 Mayıs tartışılıyor

SONRAKİ HABER

Orgeneral Başbuğ operasyon bölgesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa