12 Mayıs 2007 00:00

‘Tercihim Avrupa’

Fenerbahçeli Tuncay Şanlı, takımı ile sözleşmesinin sona ermek üzere olduğunu ve Yunanistan’ın Pire Olimpiyakos takımında forma giyebileceğini söyledi.

Paylaş

Fenerbahçeli Tuncay Şanlı, takımı ile sözleşmesinin sona ermek üzere olduğunu ve Yunanistan’ın Pire Olimpiyakos takımında forma giyebileceğini söyledi.
Atina’da yayımlanan günlük spor gazetesi Fos’a demeç veren Tuncay, Fenerbahçe’deki gelişmeler ile Olimpiyakos’un kendisini transfer etme isteğine yönelik haberlere değindi ve kariyeri konusundaki düşüncelerini dile getirdi.
“Fenerbahçe ile sözleşmesinin yenilenmediğini ve ayın 27’si itibariyle takım ile bağlantısının kalmayacağını” söyleyen Tuncay, sarı-lacivertli kulüp tarafından doldurulmak üzere boş mukaveleye imza attığına dair söylemlerin ise doğru olmadığını belirtti.
Tuncay, “Fenerli olarak doğdum. Bu takımı seviyorum ve şampiyonluk coşkusunu yaşamak istiyorum. Bundan hemen sonra ise yönetim ile konuşacağım. Bu benim ilk önceliğim, ancak şu ana kadar Fenerbahçe’den herhangi bir öneri elime ulaşmış değil ve gerçek olan şu ki ben de kariyerime Avrupa’da devam etmek istiyorum. Eğer ekonomik açıdan iyi bir teklif alırsam Avrupa’ya gideceğim” ifadesini kullandı.
Olimpiyakos’un kendisi ile yakından ilgilendiğini bildiğini kaydeden Tuncay, “Olimpiyakos’dan da Avrupa’dan da gelecek iyi teklifler ilgimi çekiyor” şeklinde konuştu.
Menajerinin Yunan tarafıyla görüştüğünü, ancak kırmızı-beyazlılar’dan resmi bir teklifin henüz eline ulaşmadığını sözlerine ekleyen Tuncay, “Kendisine Olimpiyakos renklerinin yakışıp yakışmayacağı” şeklindeki soruya ise “Kırmızı bana yakışıyor, üstelik Türk Milli Takımı’nın da rengi” yanıtını verdi.
Tuncay, “Olimpiyakos’un benim de içinde bulunacağım büyük bir takım kurmak istemesi beni onurlandırıyor. Teşekkür ederim, ancak kendi çıkarıma bakmam gerek. Yanlış yapmamam gereken bir yaştayım. Menajerim Avrupa’daki diğer takımlar ile de görüşmelerini sürdürüyor. Şu anda karar verdiğim tek şey, beni gerçekten çok istediğini gösterecek ve ekonomik olarak tatmin edecek bir takımda forma giymek” diye konuştu.
Yönetimden yalanlama
Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, basında iddia edildiği gibi, teknik direktör Lippi ile görüşmediklerini, futbolcular Mehmet Topuz ve Egemen’e de imza attırmadıklarını açıkladı.
Kulübün internet sitesinden yapılan iki ayrı açıklamada, “Teknik direktör Lippi ile görüşmedik” ve “Mehmet Topuz ve Egemen ile imza atmadık” denilerek, Dün bazı gazetelerde bu konu hakkında yer alan transfer haberleri yalanlandı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş 6 eksikle hazırlıklarını sürdürdü

SONRAKİ HABER

Hayat Televizyonu’nda1 Mayıs tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...