12 Mayıs 2007 00:00

Demokrasi bloku oluşmalı

Geçtiğimiz seçimlerde, ‘Emek, Barış ve Demokrasi Bloku’ ile seçimlere giren EMEP, SDP ve DTP, seçimde birlikte hareket etmek için görüşmeler yapıyor.

Paylaş

Geçtiğimiz seçimlerde, ‘Emek, Barış ve Demokrasi Bloku’ ile seçimlere giren EMEP, SDP ve DTP, seçimde birlikte hareket etmek için görüşmeler yapıyor. DTP’nin seçime bağımsız adaylarla gireceğini açıklaması dikkatleri diğer partilere yöneltti. Ancak bu partiler arasında kamuoyunun beklentisini karşılayacak bir işbirliği henüz ortaya çıkmadı. EMEP ve SDP, seçime demokrasi mücadelesi cephesiyle katılma çağrısı yaptı.
Tüzel: Birlikteliği savunduk
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, DTP’nin aldığı kararın kendi fikirleriyle örtüştüğünü söyledi. “Biz seçim öncesi aydınları, demokratik örgütleri ve sendikaları da içerisine alan geniş bir ittifakın olması gerektiği konusunda çalışmalar yaptık” diyen Tüzel, “Demokrasi ittifakı önerdik. Bağımsız adayların önünü bu birliktelik açabilir. Meclis’te sağ grup, sol grup oluşturmanın ötesinde daha geniş halk kesimlerine yer veren bir birlikteliği savunduk. Ve DTP’nin aldığı bu karar tam da böyle bir birlikteliğin kendisidir” diye konuştu. Tüzel, DTP ile bu konuda görüşme talep ettiklerini de sözlerine ekledi.
Koçali: Umutlarımız yeşerdi
DTP’nin adayları belirlerken, bütün demokrasi güçlerini kucaklamasını istediklerini belirten SDP Genel Başkanı Filiz Koçali ise, “Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünden yana olan, demokrasi mücadelesi veren ve askeri vesayetin etkisinin geriletilmesini isteyen bütün güçler Meclis’e girmelidir. Bu aynı zamanda demokrasi cephesinin Meclis’e girmesi anlamına geliyor” dedi. Bu seçimlerde demokrasi adına umutlarının daha da yeşerdiğine dikkat çeken Koçali, “Mesele sadece Meclis’e girmek değil, mesele demokrasi güçlerinin Meclis’e girmesi ve orada ortak bir çalışma yürütmesidir” diye konuştu.
SHP umudunu yitirdi
SHP Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Işıklar, CHP ve DSP’ye atıfta bulunarak, “Biz iktidarı hedeflediğimiz için sol birlikteliği savunuyorduk. Ancak gelinen aşamada gördük ki amaç milletvekili çıkarmakmış” dedi.
ÖDP ile Genel Başkanlar düzeyinde bir görüşme yaptıklarını belirten Işıklar, 10 Aralık Hareketi ve ÖDP ile seçim ittifakı yapabileceklerinin sinyalini verirken, “Kesinleşmiş bir karar yok ancak üç yapı içerisinde gelişmelere göre bir değerlendirme yapacağız” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

DTP ‘ittifak’ konusunda netleşiyor

SONRAKİ HABER

Dandy’de sendika için eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...