12 Mayıs 2007 00:00

‘Seçimlere ÖDP olarak gireceğiz’

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, seçimlere ÖDP olarak gireceklerini, bazı pilot bölgelerde ise bağımsız adaylara destek olabileceklerini söyledi.

Paylaş

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, seçimlere ÖDP olarak gireceklerini, bazı pilot bölgelerde ise bağımsız adaylara destek olabileceklerini söyledi.
ÖDP Mersin İl Örgütü’nün düzenlediği kahvaltıya katılan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, seçim tarihinin kesinleşmesinin ardından solda birlik tartışmalarının yoğunlaştığına dikkat çekerek, DSP ve CHP arsındaki yakınlaşmanın sol adına yapılan birliktelik olamayacağını belirtti. Sol olmanın koşulunu ‘eşitlikten, barıştan demokrasiden, özgürlükten yana tavır almakla olabileceğini’ vurgulayan Uras, sol adres işaret etme misyonunu üstlendiklerini de sözlerine ekledi.
Birleşme sağlanabilir
Seçimlere ÖDP olarak gireceklerini, bazı pilot bölgelerde ise bağımsız adaylara destek olabileceklerini belirten Uras, “Biz neoliberal politikalara karşı olanlarla, ırkçı milliyetçi olmayanlarla, yüzde 10 seçim barajına karşı olanlarla, 12 Eylül hukukuna karşı olanlarla, 301’e karşı olanlarla yani sol politikalarda birleşme sağlanabileceği görüşündeyiz. Yani solda birlik halkın sorunlarını paylaşarak mümkün olabilecektir. Ülkenin silah harcamalarını yarıya indirdiğimizde insanlarımız sağlık ve eğitim hizmetlerinden parasız yararlanabilecek konuma geliyorlar. Halkın sorunlarını paylaşacak gerçekten sol politikaları savunabilmek için ÖDP’yi adres gösteriyoruz” diye konuştu.
Seçime sadece ÖDP’nin sol parti olarak katıldığını savunan Uras, ‘EMEP, SDP gibi partilerde var onları sol parti olarak görmüyor musunuz?’ sorusuna, EMEP ve SDP’nin bağımsız adaylarla seçime gireceklerini belirterek, “Siyasi kimliği ile sadece ÖDP seçime giriyor” dedi. (MersinEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sendikalar miting için ne diyor?

SONRAKİ HABER

DTP ‘ittifak’ konusunda netleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...