12 Mayıs 2007 00:00

‘Araziler kime peşkeş çekilecek?’

Adana’nın Sinanpaşa Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm Projesi” neden gösterilerek ev ve arsaları Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilmek istenen mahalle halkı, ev ve arsalarına gerçek değerinin verilmemesine tepki gösteriyor.

Paylaş

Adana’nın Sinanpaşa Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm Projesi” neden gösterilerek ev ve arsaları Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilmek istenen mahalle halkı, ev ve arsalarına gerçek değerinin verilmemesine tepki gösteriyor.
Mahalle sakinleri, “Burnumuza kötü kokular da gelmiyor değil. Bu araziler kimlere peşkeş çekilecek? Niye biz evlerimizden oluyoruz?” diyerek tepkilerini aktarıyorlar.
41 yıldır Sinanpaşa Mahallesi’nde ikamet ettiğini dile getiren Sultan Mantı, “Bize gelip ne bir şey söylediler, ne de bir yol gösterdiler. Bu evler satılırsa bizler ne yapacağız” şeklinde konuştu. Kendilerini bu durumlara düşürenlerin seçim zamanı kapılarını çalmamasını isteyen Mantı, “Ben sonuna kadar hakkımı savunacağım” dedi.
Evi ve işyeri istimlak edilecekler arasında olan Kadir Balkan, belediyenin kendilerine tek tek mektup gönderdiğini ifade ederek, “Bizi ayağına çağırıyor, ‘biz burayı alacağız’ diyerek hiç olmayacak para teklif ediyorlar” diye konuştu. Balkan, “Bizim yıllardır oturmuş bir yaşamımız var. Bize söyledikleri söz: ‘Buraya Hilton yapıldı. Bir de nehir kenarı. Siz buraya yakışmıyorsunuz. Ben buraya zenginleri oturtacağım’dır” diyor.
Evinin ve işyerinin istimlak edilmesi ile işsiz kalacağını söyleyen Balkan, “Yıllardır bu mahallede esnaflık yapıyorum. Burasını da elimden alırlarsa bu yaştan sonra ne iş yaparım” dedi.
Yarım asırdır Sinanpaşa Mahallesi’nde yaşayan Nusret Ateş, bir neden söylenmeden evlerinden çıkarılmalarına bir anlam veremediklerini belirterek, “Evim kümes olsa da satmam” diyor. Ateş, gerekirse hukuki yollara da başvuracağını söyledi. Mahallelerinin Hilton’un yanında olduğunu ve önünden Seyhan Nehri geçtiğine dikkat çeken Ateş, “Bu arazi kime peşkeş çekilecek” diye soruyor.
Uzlaşma sağlanamadı
Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Kemal Büyümez ise mülk sahiplerine davetiyeler gönderilerek pazarlığa davet edildiklerini, ancak ev ve arsaların metrekaresine 150 ile 250 YTL arasında çok düşük fiyatlar verilmesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadığını söyledi. (Adana/EVRENSEL)
Erman Koçak
ÖNCEKİ HABER

Mersin de nükleer santrala karşı

SONRAKİ HABER

Engelliler ‘sadaka değil hak’ istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...