12 Mayıs 2007 00:00

Alınak’a 301’den ikinci hapis cezası

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, 301’inci maddeden ikinci defa mahkum oldu. Alınak, 301’inci maddenin adeta bir giyotin baltası gibi çalıştığını söyledi.

Paylaş

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, 301’inci maddeden ikinci defa mahkum oldu. Alınak, 301’inci maddenin adeta bir giyotin baltası gibi çalıştığını söyledi.
İstanbul Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak’ı yaptığı bir açıklamada “Genelkurmay terör örgütü kontrgerillayı saklamaktadır” şeklindeki sözleri nedeniyle 301. maddeye aykırılıktan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar dün Alınak’a tebliğ edildi.
Alınak’a daha önce de Ardahan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 301. maddeye aykırılıktan 10 ay hapis cezası verilmişti.
Konu hakkında bir açıklama yapan Alınak, hapis cezasının nedeninin kontrgerilla ile ilgili yaptığı bir açıklama olduğunu belirtti. Türkiye’de muhaliflerin sadece cezaevine girme özgürlüğü olduğunu ifade eden Alınak, “Düşünceyi yasaklayan kanunlar birer giyotin baltası gibi çalışmaktadır. Türkiye bir özgürlükler ülkesi değil, bir düşünce mezarlığı ve bir aydınlar hapishanesidir” dedi.
Öte yandan Alınak hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Kars’ın sorunlarını içeren Kürtçe yazılmış dilekçe gönderdiği için Türk Harflerinin Kabulü Kanunu’na muhalefetten soruşturma başlatıldı.
Başbakan Erdoğan’a Kars’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren Kürtçe davetiye ve dilekçe gönderen Alınak, dilekçesine cevap alamayınca Erdoğan hakkında, “görevini yapmamak” suçundan suç duyurusunda bulundu.
Başbakan Erdoğan hakkında takipsizlik kararı veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Alınak hakkında ise Başbakan Erdoğan’a gönderdiği Kürtçe davetiyle ilgili olarak Türk Harflerinin Kabulü Kanunu’na muhalefetten soruşturma başlattı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ülkücülerden top sakal saldırısı

SONRAKİ HABER

Yine bir ikiyüzlülük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...