13 Mayıs 2007 00:00

Yüksek harçlar düşürülsün

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) öğrencileri, yaz okulu harçlarının düşürülmesi ve yaz okulunda verilen kredilere getirilen sınırlamanın kaldırılması talebiyle topladıkları yaklaşık 2 bin dilekçeyi rektörlüğe teslim ettiler

Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) öğrencileri, yaz okulu harçlarının düşürülmesi ve yaz okulunda verilen kredilere getirilen sınırlamanın kaldırılması talebiyle topladıkları yaklaşık 2 bin dilekçeyi rektörlüğe teslim ettiler.
Dilekçeleri teslim etmek üzere rektörlüğe yürüyen öğrenciler, bir süre alkışlı protestoda bulundular. Rektörlük önünde öğrenciler adına açıklama yapan Gıda Mühendisliği öğrencisi Eyüp Civelek, Anayasa’ya göre her bireyin eğitim hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmaya hakkı olduğunu belirterek, “Üniversitemizde yaz okulu öğretimi harçları, bu temel ilkeyle çelişmektedir. Belirlenen harçlarla, maddi durumu zayıf bir öğrencinin eğitim alma hakkı dolaylı yoldan engellenmektedir” dedi.
8 kredi ile sınırlı yaz okulu uygulamasının öğrencileri mağdur ettiğini ifade eden Civelek, yaz okulu harçlarının makul bir seviyeye çekilmesini ve kredi sınırlandırmasının kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.
Dilekçeler geri çevrildi
Açıklamanın ardından öğrenciler arasından seçilen temsilciler, dilekçeyi vermek üzere Evrak Kabul Müdürlüğü’ne gittiler. İlk başta görevli memurlar dilekçeleri toplu olarak kabul edemeyeceklerini söylediler, ancak tepkiler üzerine tüm dilekçelerin incelenip alınacağını belirttiler. Bu gelişme üzerine dışarıda bekleyen öğrenciler dağıldı. Ancak akşam saatlerinde Evrak Kabul Müdürlüğü, öğrencilerin dilekçelerini kabul edemeyeceğini söyleyerek, 1580 dilekçeyi geri çevirdi.
‘Ailemiz para yetiştiremiyor’
Yaz okuluna ilişkin görüşlerini aldığımız öğrencilerden Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Gürcan Gül, yüksek harç ücretleri nedeniyle ailelerinin kendilerine para yetiştirmekte güçlük çektiğini vurgularken; İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Hazar, yaz okulunun öğrenci sömürüsüne dönüştüğünü söyledi. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kendi partisinden Bush’a ‘ince ayar’

SONRAKİ HABER

Böyle hortumculuk ne görüldü ne duyuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...