13 Mayıs 2007 00:00

İzmir’de miting öncesi patlama

İzmir’in Bornova ilçesi Özkanlar semti pazaryeri girişine bırakılan bombanın dün sabah saat 09.00 sularında patlaması sonucu 1 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı

Paylaş

İzmir’in Bornova ilçesi Özkanlar semti pazaryeri girişine bırakılan bombanın dün sabah saat 09.00 sularında patlaması sonucu 1 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı. Patlamanın, pazar yerinin tenha olduğu sabahın erken saatlerinde meydana gelmesi, daha büyük bir faciayı önledi. Olayın, bugün Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak büyük mitingin hemen öncesine denk gelmesi dikkat çekti.
Özkanlar pazar yerinde yapılan incelemede, patlayıcının, tezgahların arka kısmına bırakılan bir bisikletin üzerinde olduğu belirlendi. Yaralananlar Ege Üniversitesi’nde tedavi altına alınırken, ağır yaralanan Hatem Kaval tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Patlama nedeniyle birçok pazar tezgahı zarar görürken, yakında bulunan ev, işyeri ve otomobillerin camlarının kırıldığı görüldü.
Olay yerinde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç, saldırıyı kınadı.
Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı Avukat Ferda Kardelen, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın, mitingi baltalamak isteyenlerin işi olduğunu bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da olay yerinde incelemelerde bulunarak, yaralıları ziyaret etti.
Emek Partisi’nden açıklama
Emek Partisi İzmir İl Örgütü, yazılı bir açıklama yaparak, bombaların, emekçilerin birliğine, barış, kardeşlik ve demokrasi isteklerine karşı patlatıldığı değerlendirmesinde bulundu. Patlamanın öncelikli sorumluluğunun bombayı koyanın kimliğinden çok ülkeyi yönetenlerin toplumu geren, kamplaştıran ve terörize eden politikalarında aranması gerektiğini dile getirilen açıklamada, şöyle denildi: “Yıllardır halkımıza yıkım getiren uğursuz iktidarlarını sürdürmek ve seçimlerde halkı yine kendi çevrelerinde birleşmeye zorlamak için terörden, kamplaşmadan ve provokasyonlardan medet uman odaklara verilecek en iyi cevap, emekçilerin, barış ve demokrasi güçlerinin birleşerek, kendi talepleriyle politik ortama müdahale etmesidir.” (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Karaçi’de iç savaş görüntüleri

SONRAKİ HABER

Kendi partisinden Bush’a ‘ince ayar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...