13 Mayıs 2007 00:00

Viyadükte yaşam mücadelesi veriyorlar

Kiracı olarak oturdukları evin satılması üzerine sokakta kalan Felek ailesi, bir viyadükte yaşam mücadelesi veriyor. Yardım için Adana Valiliği’ne başvuran aileye, “Bu ülkede sizin gibi binlerce kişi var” şeklinde yanıt verildi

Paylaş

Kiracı olarak oturdukları evin satılması üzerine sokakta kalan Felek ailesi, bir viyadükte yaşam mücadelesi veriyor. Yardım için Adana Valiliği’ne başvuran aileye, “Bu ülkede sizin gibi binlerce kişi var” şeklinde yanıt verildi.
Adana’nın en işlek noktalarından biri olan E-400 karayolu üzerinde bulunan Celal Bayar Köprüsü, sokakta kalan 5 kişilik Felek ailesinin sığınacağı bir mekan oldu. Sarıyakup Mahallesi’nde kiracı olarak oturdukları evin satılması üzerine, ailede çalışan kimse olmadığı için yeni bir ev tutamayan aile, yaklaşık 10 gündür eşyaları ile birlikte Celal Bayar Köprüsü’nün viyadükleri altında kalıyor. Baba Olgun Felek, kiracı olarak oturdukları ev satılmadan önce kağıt toplayarak ailenin geçimini sağladığını belirterek, “Yıllardır sefalet içerisinde yaşıyoruz. Ancak hiç yoktan iyiydi. Şimdi o da yok. Çalışamadığım için yeni bir ev bulamadık” dedi.
‘Kaldığımız yer tehlikeli’
Viyadüklerin ailesi açısından da tehlikeli olduğunu dile getiren Felek, geceleri madde bağımlılarının buraya sığındığını ve korkudan uyuyamadığını söyledi. “Korktuğum için ailemi yalnız bırakamıyorum. Bir iş bulup çalışamıyorum” diyen Felek, bu süre içerisinde çevreden geçen vatandaşların yardımları ile karınlarını doyurduklarını ifade etti. Kendilerine yardım eli uzatılması için Seyhan Belediyesi ve Seyhan Kaymakamlığı’na başvurduklarını belirten Felek, belediyeden sadece giyim ve gıda yardımı sözü aldıklarını kaymakamlığın ise durumlarını tespit etmek için bir ekip gönderdiğini söyledi.
“Kaymakamlıktan gelen ekip bizim sorunlarımızı dinledi. Ama şu ana kadar bir şey yapmadılar” diyen Felek, son olarak Adana Valisi ile görüşmek üzere valiliğe gittiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Valilikte bulunan korumalar içeri girmemi engelledi. Kapıda uzun bir süre beklettiler beni. Daha sonra içeriden bir yetkili gelerek söylediklerimi dinledi. Ancak bana verdiği cevap; ‘Bu ülkede senin gibi binlercesi var. Sosyal yardımlaşma kurumlarına gider orada maddi yardım alırsın’ oldu. Ben de ‘Biz olmasak kamu kuruluşları da olmaz. Çok yardımcı oldunuz’ diye cevap verince beni küçümser bir şekilde ‘Git, git buradan’ diye kovdu. Güveneceğim bütün resmi kurumlardan hiç bir yardım alamadım. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum.”
Anne Serap Felek ise en çok çocukları için üzüldüğünü ifade ederek, “En çok çocuklarıma üzülüyorum. Çocuklarımın yaşı daha küçük. Üstelik bir tanesi spastik özürlü. Onun tedavisini dahi yapamadık. Yıllardır evimde zaten doğru düzgün eşya göremedim. Bir de şimdi evsiz kaldım. Uzatılacak bir yardım eli bekliyorum” dedi. (Adana/DİHA)
Metin İnan
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

SONRAKİ HABER

Chavez İran için devrede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...