13 Mayıs 2007 00:00

TAYAD: Genelge uygulanmıyor

Ölüm oruçlarına ara verilmesine neden olan 45/1 genelgesinin uygulanmadığına dikkat çeken TAYAD’lılar, cezaevlerinde koşulların gittikçe ağırlaştığını vurguladılar

Paylaş

Ölüm oruçlarına ara verilmesine neden olan 45/1 genelgesinin uygulanmadığına dikkat çeken TAYAD’lılar, cezaevlerinde koşulların gittikçe ağırlaştığını vurguladılar. Taksim Tramvay durağında dün basın açıklaması yapan TAYAD’lılar tutukluların haftada on saat görüşmesine olanak sağlayan 45/1 genelgesinin uygulanmasını istediler. Basın açıklamasını okuyan TAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güvel, genelgenin üzerinden 5 ay geçmesine karşı uygulanmadığını söyledi. Genelgenin uygulanmamasının yanı sıra cezaevlerinde baskıların da artığını vurgulayan Güvel, Adalet Bakanlığı’nın gelişmeler ve kitle örgütlerinin genelgenin uygulanması talepleri kaşısın da ‘kör, sağır, dilsiz’ pozisyonunda olduğunu ifade etti.
F tiplerinde hukuk dışı uygulamaların sürdüğünü dile getirin Güvel, son olarak Kardıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Ümit İlter’in talebi ve bilgisi dışında 5 mayıs’ta ‘kaçırılırcasına’ Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildiğini söyledi. Uygulamanın hukuk dışı olduğunu vurgulayan Güvel, İlter’in nakline karşı İlter ve DHKP-C tutukluların süresiz açlık grevine başladığını ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anneler Günü ‘kartla kutlamayın’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Maliye Bakanlığı bilgi vermek zorunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...