13 Mayıs 2007 00:00

Toz ve gürültüye isyan ettiler

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Gaziler Mahallesi sakinleri, toz ve gürültü çıkardığı gerekçesiyle mahalledeki beton santralı önünde oturma eylemi yaparak, kamyonların santrala giriş çıkışını bir süre engelledi

Paylaş

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Gaziler Mahallesi sakinleri, toz ve gürültü çıkardığı gerekçesiyle mahalledeki beton santralı önünde oturma eylemi yaparak, kamyonların santrala giriş çıkışını bir süre engelledi.
Beton santralı önünde toplanan Gaziler Mahallesi’nde oturan bir grup, toz ve gürültü yaydığı gerekçesiyle santralın faaliyetine tepki gösterdi.
Halkın santral önünde oturma eylemi yaparak kamyonların santrala giriş çıkışına bir süre izin vermemesi üzerine Muhtar Metin Topçu, santralın önüne gelerek, mahalle sakinleri ve santralın yetkilileriyle görüştü.
Mahalle sakinleri, yıllardır toz ve gürültü nedeniyle evlerinde dahi rahat oturamadıklarını, ilgililerin gereken önlemi almadığını belirttiler.
Santralın Personel Sorumlusu Yücel Yıkılmaz ve bazı çalışanlar, halkı eylemlerini sona erdirmek için ikna etmeye çalıştı. Yıkılmaz’ın, kendilerinin de bu durumdan rahatsız olduklarını, toz kalkmaması için Gebze Belediyesi ile görüşüp, en kısa zamanda santralın yolunun asfaltlanacağını söylemesi üzerine mahalle sakinleri, sözün tutulmaması halinde daha büyük eylem yapacaklarını belirterek, eyleme son verdiler. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Katılımcı demokrasiye ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

EKONOMİ ve POLİTİKA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...