13 Mayıs 2007 00:00

TGS’den örgütlenme çağrısı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şubesi, Olağan Genel Kurulu’nu topladı. Tek liste ile gidilen genel kurulda gazetecilerin sorunları ve güncel gelişmeler üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şubesi, Olağan Genel Kurulu’nu topladı. Tek liste ile gidilen genel kurulda gazetecilerin sorunları ve güncel gelişmeler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Açılış konuşmasını yapan TGS Adana Şube Başkanı Mustafa Gümüşdamla, TGS Adana Şube olarak geçilen dönemde örgütlü olmayan gazetecileri sendikaya üye yapmakta büyük bir aşama kaydettiklerini ifade etti.
Adana’da uzun dönem sonra 1 Mayıs’a katıldıklarının altını çizen Gümüşdamla, bu konuda çok büyük destek aldıklarını ifade etti. Gazetecilere örgütlü olma çağrısı yapan Gümüşdamla, “Yasal haklarını bilen ve kullanabilen, demokratikleşme çabalarına sansür baskısı olmadan haberleriyle katkı sunabilen basının, bulunması gereken yerde olması için tek yol, örgütlenmekten geçiyor” diye konuştu.
TGS Genel Başkanı ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yeni bir seçim dönemine girdiğini belirterek, yeni seçilecek Meclis’in Türkiye’deki işçi haklarını ve sendikal özgürlükleri genişletecek bir Meclis olmasını dilediklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sözleşmeli personel işe dönebilecek

SONRAKİ HABER

Hemşireler Haftası buruk kutlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...