13 Mayıs 2007 00:00

Akteks’te grev kararı asıldı

Akteks İplik Fabrikası ile DİSK/Tekstil arasında 18 Ocak’ta başlayan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Paylaş

Akteks İplik Fabrikası ile DİSK/Tekstil arasında 18 Ocak’ta başlayan toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Resmi arabulucu görüşmelerinde de sonuç çıkmayınca sendika tarafından grev kararı asıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, süren görüşmelerde anlaşmazlığın temelinde AKP’nin uyguladığı ve şehri çok yakından ilgilendiren teşvik yasasının yattığını belirterek, “Dört bir tarafı teşviklerle çevrilen Gaziantep’te hem işçiler hem de işverenler bir çıkmazın içine sürüklenmiştir. İşte bu AKP iktidarının Gaziantep’e yaptığı en büyük kötülüklerden sadece biridir” dedi.
Patronun sırf rekabet gücünün olmamasından ve uzlaşmaz tavırlarından dolayı anlaşmaya varamadıklarını ifade eden Subaşı, patronun ikramiyelerin kesilmesi, kömür yardımının ve izinlerin azaltılması konusundaki dayatmaları nedeniyle sözleşmede henüz ücret konusuna geçemediklerini aktardı.
Sendika olarak kazanılmış haklarından ödün vermeyeceklerini söyleyen Subaşı, “İlla da grev diyen bir anlayışımız yok ama mecbur bırakılıyoruz. 1200 işçiyi ilgilendiren TİS masa başında bitmemiş, bize grevden başka seçenek kalmamıştır. DİSK olarak grevi uygulamaktan çekinmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DTP’yi havuzda boğma hamlesi

SONRAKİ HABER

Sözleşmeli personel işe dönebilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...