13 Mayıs 2007 00:00

Uras Adana’daydı

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ÖDP yeni il binasının açılışı ve yapılacak olan erken seçim hazırlıkları için Adana’ya geldi.

Paylaş

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ÖDP yeni il binasının açılışı ve yapılacak olan erken seçim hazırlıkları için Adana’ya geldi. ÖDP Adana İl Örgütü’nün çaylı sohbetinde basın mensuplarına açıklamalar yapan Uras, seçim dönemin de çeşitli provokasyonlarla karşılaşılabileceğini bu yüzden emek ve demokrasi güçlerinin hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.
Uras, halkın “şeriatçı, laik” ikilemi arasında bırakılmak istendiğini belirterek, “bir tarafta solda görünen ancak ‘laiklik’ adı altında milliyetçilik yapan bir cephe diğer tarafta ise halkın dini duygularını istismar eden bir cephe. Halk, bunların arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyor. Bizler demokrasi güçleri olarak güçlü bir sol inşa etmeliyiz” dedi.
Halkın iradesine baraj konularak, demokrasinin önünün kesildiğini, emek eksenli politikaların engellenmek istendiğini belirten ÖDP Genel Başkanı Uras, bağımsız adaylarla seçime girme ve solda birlik konularında ise şunları söyledi: “Biz ÖDP olarak ırkçı milliyetçiliğin karşısında duran ve demokratik laik bir Türkiye isteyen herkesle hatta şeytanla bile birlik kurabiliriz. Bağımsız adaylar hakkında ise düşüncemizi daha önce açıkladık, belli yerellerde bağımsız adayları destekleyebiliriz, bu konudaki inisiyatifi il örgütlerine bırakıyoruz. Ancak seçimlere ÖDP olarak gireceğiz.” (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

‘İstersek, seçimleri hepten iptal ettiririz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...