14 Mayıs 2007 00:00

Ve şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in bitimine iki hafta kala, Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak, şampiyonluğunu garantiledi. Sarı lacivertli takım, 100'üncü yılında, ligdeki 17'nci şampiyonluğuna ulaştı.

Paylaş

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in bitimine iki hafta kala, Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak, şampiyonluğunu garantiledi.
Sarı lacivertli takım, 100'üncü yılında, ligdeki 17'nci şampiyonluğuna ulaştı. Lider Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında İzmir Atatürk Stadı'nda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-2 berabere bitti. Beşiktaş Bursaspor deplasmanında 3-0 mağlup olunca ve G.Saray da Sivaspor deplasmanından 1-1'lik skorla dönünce F.Bahçe elde ettiği 1 puanla şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.
Fenerbahçenin bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi ile birlikte sarı lacivertli taraftarlar sokaklara döküldü.
Sarı-lacivertliler, 100. yılında şampiyonluk sayısında zirveye çıktı. Fenerbahe, bu sezon öncesinde kendisi gibi 16 kez ipi göğüsleyen Galatasaray'ı geçerek 17. şampiyonluğunu kazandı. Ligde en çok şampiyon olan takım durumuna gelen Fenerbahçe, son 4 sezondaki 3 şampiyonluğun sahibi oldu. 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste iki şampiyonluk elde eden sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda Galatasaray'a kaptırdığı şampiyonluğun ardından 2006-2007'de tekrar ipi göğüsledi.
2 dakika 2 gol
Henüz maçın 2. dakikasında sağdan çizgiye inen Gökdeniz'in ortasına penaltı noktasında iyi yükselen Hüseyin, kafayla topu Fenerbahçe kalecesi Serdar'ın da hatasıyla ağlarla buluşturdu. Bordo-Mavili takım golün sevincini yaşayamadan bu kez Fenerbahçe'den Tuncay 4. dakikada sağdan ceza sahasına Çağdaş'ı çalımlayarak girdi ve sağ ayağı ile sert vurarak takımı adına beraberliği getiren golü attı.
Trabzonspor maçın 42. dakikasında, Erdinç'in sakatlanması dolayısıyla 19. dakikada oyuna giren Ceyhun ile serbest vuruş kullandı. Penaltı noktasında kalabalığın arasından iyi sıyrılan Yattara kafayla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi.
Maçın ikinci yarısında lider Fenerbahçe skoru lehine çevirmek için topla daha çok oynayan taraftı. Trabzonspor ise az adamla yakaladığı Fenerbahçe savunmasını özellikle Yattara ve Gökdeniz gibi hızlı oyuncularıyla sık sık zorladı.
Maçın 73. dakikasında Hüseyin'in Semih'e ceza sahasında yaptığı hareket sonrası hakem Mustafa Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösterdi. Alex'in kullandığı penaltı üstten farklı şekilde auta çıkınca Fenerbahçe beraberlik şansını değerlendiremedi.
Ve şampiyonluk golü
Maç 2-1 Trabzonspor'un galibiyeti ile sona erecek diye düşünülürken 85. dakikada Brezilyalı forvet Deivid, Appiah'ın ceza sahası sağ çaprazından ortasına kafayı vurarak Fenerbahçe'ye 100. yılında şampiyonluğu getiren golü atmış oldu.
Serdar'ın ilk şampiyonluğuFenerbahçe’nin şampiyonluğa ulaşmasıyla kaleci Serdar, gözyaşlarına hakim olamadı. Serdar, ilk kez şampiyonluk yaşadığını, eşinin desteğiyle bu noktaya geldiğini söyledi.(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Süper Lig’de 2 Gençlerbirliği

SONRAKİ HABER

Ece Temelkuran’ı susturdular!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa