14 Mayıs 2007 00:00

MPD temsilcisi Miranda işçilerle buluştu

Emek Partisi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Ekvator Demokratik Halkçı Hareket (MPD) temsilcisi Pablo Miranda, İstanbul’da, çeşitli sektörlerden EMEP üyesi işçilerle bir araya geldi.

Paylaş

Emek Partisi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Ekvator Demokratik Halkçı Hareket (MPD) temsilcisi Pablo Miranda, İstanbul’da, çeşitli sektörlerden EMEP üyesi işçilerle bir araya geldi. İşçiler ile sohbet toplantısı gerçekleştiren Miranda, Türkiye’de işçilerin mücadelelerini kendilerinden dinlerken aynı zamanda partisi, Ekvator ve Latin Amerika’daki gelişmelerle ile deneyimlerini paylaştı.
EMEP Kartal İlçe örgütünde önceki akşam gerçekleştirilen toplantıya Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan, EMEP genel merkez yöneticileri, il yöneticileri ve bölgede çalışan işçiler katıldı. MPD’nin mücadelesi ve Ekvator hakkında kısa bir bilgi vererek toplantıyı açan İhsan Çaralan ardından sözü Poblo Miranda’ya verdi.
Konuşmasına Ekvator’un doğal güzellikleri ve zenginlikleri hakkında bilgi vererek başlayan Pablo Miranda, bütün zenginliklerine rağmen 13 milyona yakın nüfusa sahip olan Ekvator halkının büyük bölümünün yoksulluk çektiğini ifade etti. Diğer Latin Amerika ülkelerinde olduğu gibi Ekvator’da da işçi ve emekçilerin mücadeleci bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Miranda, ülkesinde özellikle özel sektörde örgütlenmenin zor olduğu, çok sayıda iş kolunda grevlerin yasak olduğunu dile getirdi. Yasaklamalara ve baskılara karşın Ekvator’daki işçi ve emekçilerin verdikleri mücadeleler sonucunda yasakları delerek fili olarak grev hakkını kullandığını kaydetti.
Antiemperyalist mücadele
Latin Amerika’da yükselen anti emperyalist mücadelelere de değinen Miranda, gelişen atiemperyalist hareketler nedeniyle Latin Amerika ülkelerin birbirinden etkilendiğine dikkat çekerek, bu etkilenmenin bütün Latin Amerika ülkelerinde antiemperyalıst yönetmlerin iş başında olduğu ülkeler anlamına gelmediğin ifade etti. Venezüella, Bolivya ve Ekvator’da ABD karşıtı, halkçı ve yurtsever devlet başkanlarının bulunduğunu vurgulayan Miranda, bu iktidarları desteklemekle birlikte işçi sınıfının nihai kurtuluşu için mücadeleyi sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Miranda, konuşmasının ardında yapılan soru cevap bölümüyle katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu. Latin Amerka’daki anti emperyalist mücadele ve MPD’ye ilişkin soruları yanıtlayan Miranda, alçak gönüllüğü, sorular verdiği basit ama derinlikli yanıtlarla EMEP üyesi işçilerin gönlünü de kazandı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aslan, vicdani retçi oldu

SONRAKİ HABER

Anneler tektaş değil iş ve aş istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...