14 Mayıs 2007 00:00

‘Sinop ağlar, Hilmi Güler!’

Küresel Eylem Grubu, nükleer santral kurulmasına ilişkin yasa ile Sinop ve Akkuyu’da nükleer santral kurulması girişimini protesto etti. Enerji Bakanı Hilmi Güler’in ismine atıfta bulunan eylemciler, “Sinop ağlar, Hilmi Güler” sloganını attılar.

Paylaş

Küresel Eylem Grubu, nükleer santral kurulmasına ilişkin yasa ile Sinop ve Akkuyu’da nükleer santral kurulması girişimini protesto etti. Enerji Bakanı Hilmi Güler’in ismine atıfta bulunan eylemciler, “Sinop ağlar, Hilmi Güler” sloganını attılar.
Yüksel Caddesi’nde önceki akşam bir araya gelen Küresel Eylem Grubu üyeleri, “Rüzgar güneş bize yeter”, “Başka bir enerji mümkün” ve “Nükleere dur de” sloganlarını dillendirerek, “Nükleer santral istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdılar. Küresel Eylem Grubu’ndan Canan Şahin, nükleer yasasını Meclis’ten geçirenlerin küresel şirketlerin isteğini yerine getirdiğini ve halka ihanet ettiğini kaydetti. Nükleer santrallerin güvenli olmadığını, temiz enerji üretmediğini, enerji krizine çözüm getirmeyeceğini, nükleer enerjinin yüksek maliyetli olduğunu ve atık sorunu yaşanacağını bildiren Şahin, “Nükleer enerji tüm insanlık için bir tehdittir” dedi.
Çernobil faciasını ve Karadeniz’de kanserden yaşanan ölüm vakalarını anımsatan Şahin, “Nükleer santrallere izin veremeyiz. Kar için insan hayatıyla oynayanları durdurmak zorundayız” diye konuştu. Rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle gibi temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Canan, herkesi nükleer santrallere karşı mücadele etmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
‘Türkiye’de enerji sorunu vardır’

Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilciliği “ Nükleer Enerji ve Enerji Politikaları” başlığı ile bir panel düzenledi.
Büyük Antakya Oteli’nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan, Elektrik Mühendisleri Odası Hatay İl Temsilcisi Ali Doran, “EMO olarak yıllardır ‘enerjide kriz yok, yönetimde kriz var’ söylemlerimiz ne yazık ki özelleştirme politikaları uygulaması ve dışa bağımlı kaynaklara yönelinmesi sonucunda, artık enerjide yönetimde de kriz var şeklinde oldu” dedi. EMO Genel Başkanı Kemal Ulusaler, Türkiye’de yıllardır enerji sorunun yaşandığını belirterek hükümetlerin enerji alanını planlamaktan uzak olduklarını dile getirdi. Ulusaler , “Yaklaşan kriz ortamına çözüm yeniden alım garantilerinde ve doğal gaz santrallarında bulmaktadır. Kömür santrallerı alım garantisi veren bir düzenleme de bu plansızlığın eseri olarak nükleer yasa tasarısı içerisine girivermiştir. Nükleer santral kurulumuna ilişkin yetersizliği nükleer enerji savunucuları tarafından bile saptanan bu yasa tasarısıyla seçimler öncesinde yeni bir rant kapısı açılmaya çalışılmaktadır” dedi. (Antakya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Soma ‘Hayat’ için buluştu

SONRAKİ HABER

Bu uygulama insanı öldürür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa