14 Mayıs 2007 00:00

Hayat’a oynadılar

Çanakkale’de Hayat Televizyonu’nu desteklemek amacı ile kurulan, Hayat Tiyatro Grubu hafta sonu ilk oyununu gerçekleştirdi.

Paylaş

Çanakkale’de Hayat Televizyonu’nu desteklemek amacı ile kurulan, Hayat Tiyatro Grubu hafta sonu ilk oyununu gerçekleştirdi. Çanakkalelilerden yoğun ilgi gören oyunda göçmen işçilerin İstanbul’daki zorlu çalışma koşulları anlatıldı.
Yaklaşık 4 aydır hızlı bir çalışma temposu içinde seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Hayat Tiyatro Grubu, ilk oyunlarında tam not aldı. Göçmen işçilerin büyük şehirdeki çalışma koşulları, yaşam mücadeleleri ve ağa ile olan ilişkileri anlatılan oyun Orhan Kemal’in ‘Kardeş Payı’ adlı eserinden uyarlandı.
Hayat Tiyatro Grubu çalışmalarını yöneten Kenan Erkul, çalışmalarını Hayat Televizyonu’nu desteklemek için yürüttüklerini belirterek oyunun televizyonun tanıtımı için başka bölgelerde de gösterileceğini dile getirdi.
Erkul, bundan sonraki gösterinin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ve Arkeoloji ve Sanat Topluluğu’nun desteği ile 18 Mayıs’ta Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda sergileneceğini belirtti. (Çanakkale/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eczacılar önlükleriyle yürüdü

SONRAKİ HABER

Burası oyuncak müzesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...