14 Mayıs 2007 00:00

İran, ABD ile Irak’ı görüşecek

İran’ın, Irak konusunda ABD yönetimiyle görüşmeyi kabul ettiği bildirildi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, muhtemel İran-ABD görüşmesine ilişkin sorular üzerine, “ABD ile sadece Irak konusunda müzakere etmeyi kabul ettiklerini” açıkladı.

Paylaş

İran’ın, Irak konusunda ABD yönetimiyle görüşmeyi kabul ettiği bildirildi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, muhtemel İran-ABD görüşmesine ilişkin sorular üzerine, “ABD ile sadece Irak konusunda müzakere etmeyi kabul ettiklerini” açıkladı.
Iraklı üst düzey yetkililerin kendilerinden ABD ile müzakere etmelerini istediğini ifade eden Hüseyni, görüşmelerin Irak’ta yapılacağını, ancak müzakereye hangi düzeyde katılacaklarının henüz belli olmadığını kaydetti. ABD’li yetkili Lea Anne McBride de, ABD’nin, İran ile Irak konusunda görüşmeye hazır olduğunu teyit etti. İran, geçen yıl da Irak konusunda ABD ile görüşmeyi kabul etmiş, ancak Washington’un kendisine karşı tutumunu değiştirmediği için görüşmeden vazgeçmişti.
UAEA iddiaları yanıtladı
Bu arada BM nükleer gözlemcileri ise, Tahran’ın, çalışmalarına engel olduğunu iddia eden raporu yalanladı.
Raporda İran’ın, BM gözlemcilerinin, uranyum zenginleştirme tesislerine alınmadığı iddia edilmişti.
BM’ye bağlı “Uluslararası Atomik Enerji Ajansı” (UAEA) Sözcüsü Marc Vidricaire, “UAEA yetkililerinin Natanz’a alınmadığı yönünde medyada yer alan haberlerin aslı yoktur. Bu tesise alınmak konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaşamadık, son haftalarda bile. Genel olarak bu türden iddialarla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınırız, ama bu kez duruma açıklık getirmek istedik” dedi. (DIŞ HABERLER)
Hawking, İran yolcusu

Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in İran’ı ziyaret edeceği bildirildi.
İran Temel Bilimler Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Sameddin Erfei, ‘’profesör Hawking’in İran’a gelmek istediğini, kendilerinin de bunu memnuniyetle kabul ederek gerekli hazırlıkları yaptıklarını’’ söyledi.
Stephen Hawking’in 13 temmuzda İran’a geleceğini bildiren Erfei, dünyaca ünlü İngiliz bilim adamının ziyareti sırasında İranlı fizikçilerle görüşeceğini ve konferans vereceğini belirtti. Erfei, aynı dönemde İsfahan’da ‘’Dünya Fizik Olimpiyatları’’ düzenleneceğini ifade ederek, Hawking’in fizik olimpiyatlarına da katılacağını kaydetti.
Kitapları 40 dile çevrilen Hawking’in, kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddialarıyla bugün yaşayan bilimciler arasında dünyada en çok tanınan isim olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

‘Molla Dadullah öldürüldü’

SONRAKİ HABER

Irak Meclisi’nden utanç duvarına ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...