14 Mayıs 2007 00:00

Ermenistan’da tartışmalı seçim

Ermenistan’da önceki gün yapılan parlamento seçimleri sayım ve tasnif işlemlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, ülke genelindeki yüzde 5 barajını 5 partinin geçtiği, muhalefet partilerinin ise protesto hazırlığında olduğu bildirildi.

Paylaş

Ermenistan’da önceki gün yapılan parlamento seçimleri sayım ve tasnif işlemlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, ülke genelindeki yüzde 5 barajını 5 partinin geçtiği, muhalefet partilerinin ise protesto hazırlığında olduğu bildirildi. Ermenistan Merkez Seçim Komisyonunun (MSK) açıklamasında, son oy sayım ve tasnif verilerine göre Cumhuriyetçi Parti, Devrimci Federasyon (Daşnaksutyun), Gönençli Ermenistan, Orinats Yerkir ve Miras partilerinin yüzde 5 barajını geçtiği, Birleşik İşçi Partisinin de barajı geçmeye yakın olduğu ifade edildi.
‘Süreç onur kırıcı’
Öte yandan, muhalefetteki Halkın Partisi temsilcileri, seçim sürecinin tamamının “tüm ulus için onur kırıcı ve kınanacak düzeyde” olduğunu, oy kullanma sürecinde birçok usulsüzlük yapıldığını savundu. Halkın Partisi’nin sadece yüzde 1 oranında oy aldığının açıklandığını, bunun ise “saçmalık” olduğu düşüncesini belirten partililer, dün başkent Erivan’daki cumhuriyet meydanında protesto gösterisi yaptı.
Gösteriye, İtham siyasi bloku ve Yeni Zamanlar Partisi ve diğer muhalif gruplar katıldı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Cebinizdeki elektromanyetik kirlilik

SONRAKİ HABER

‘Molla Dadullah öldürüldü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...