15 Mayıs 2007 00:00

Elvan ayın atleti seçildi

Elvan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından düzenlenen ankette, Nisan ayının bayan atleti seçildi.

Paylaş

Elvan Abeylegesse, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) tarafından düzenlenen ankette, Nisan ayının bayan atleti seçildi.
5 bin metrede Avrupa rekorunu elinde bulunduran Abeylegesse, 10 bin metre Avrupa Kupası’nda elde ettiği birincilik ile Avrupa’da Nisan ayının en iyi bayan atleti unvanını elde etti.
İtalya’nın Ferrara kentinde düzenlenen Avrupa 10 Bin Metre Kupası’nda 31:25:15 ile birinciliğe ulaşan milli atlet, basın, atletizmseverler ve uzman istatistikçilerin verdikleri oylarla ayın atleti unvanını kazandı. Bu başarısıyla EAA tarafından 2007 yılının sonunda yapılacak “Yılın Atleti” yarışmasında da aday olmayı garantileyen milli sporcuyu, bu ayki oylamada, Rus çekiççi Tatyana Lysenko ve Sloven orta mesafeci Jolanda Ceplak izledi.
Erkeklerde ise nisan ayının ilk gününde yapılan Zürih Maratonu’nu 2:08:20 ile kazanan İsviçreli Viktor Roethlin ayın atleti olmayı başarırken, Litvanyalı diskçi Virgilijus Alekna ve İrlandalı mesafeci Alistair Cragg ikinci ve üçüncü sıraları aldılar.
EAA tarafından bu yıl düzenlenmeye başlayan “Ayın Atleti” yarışmasını, bayanlarda ocak ayında İsveçli engelci Susanna Kallur, şubat ayında Rus sırıkçı Yelena Isinbeyeva ve mart ayında Portekizli heptatloncu Naide Gomes kazanmıştı.
Erkeklerde ise ocak ayında Rus yüksekçi Ivan Ukhov, şubat ayında İrlandalı kısa mesafe koşucusu David Gillick, mart ayında ise Britanyalı kısa mesafe koşucusu Jason Gardener bu ödülü almaya hak kazanmışlardı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Çatışmaları protesto için grev

SONRAKİ HABER

Avantaj Utah Jazz’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...