15 Mayıs 2007 00:00

Sürgün yerinde sen çalış!

Tüm Bel-Sen üyeleri, Yenimahalle Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ahmet Duyar’ın sendikalı kamu emekçilerine yönelik baskılarını protesto ettiler.

Paylaş

Tüm Bel-Sen üyeleri, Yenimahalle Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ahmet Duyar’ın sendikalı kamu emekçilerine yönelik baskılarını protesto ettiler. Belediye önünde eylem yapan emekçiler, Duyar’a “Arkadaşlarımızı sürgüne gönderdiğin Mamak Çöplüğü’nde bir gün sen çalış, oraya bir gün makam aracınla değil, otobüsle git” çağrısında bulundular.
Alkış ve sloganlarla belediye binası önünde toplanan Tüm Bel-Sen’liler, belediyedeki sürgünlerin geri alınmasını istediler. Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu Çalı, “sendikal faaliyetlerine yönelik yasaları hiçe sayan Yenimahalle Belediyesi yönetiminin, sürgünlere devam ettiğini, partizan kadroları olan sözleşmeli işçiler ya da şirket işçileri ile çalışmayı tercih ettiğini” söyledi. Çalı, AKP’li yönetimin, kendisi gibi düşünmeyen, siyasi ve ekonomik rant ilişkilerinin içinde yer almayan yerel yönetim emekçilerini sürekli cezalandırmak istediğini dile getirerek, “Eşitlik ve iş barışı ilkelerinden yoksun olan belediye yönetimi, sendikal faaliyetin asgari koşullarına dahi direnmekte, belediye emekçilerini karşı karşıya getirmekte, çalışanları emekliliğe zorlamaktadır” dedi.
İşyeri Baştemsilcisi Hüseyin Bekar’ın da aralarında bulunduğu dört kişinin Mamak Çöplüğü’ne sürüldüğünü hatırlatan Çalı, “Mamak Çöplüğünde bırakınız görev yamak için uygun çalışma koşullarını, sağlık koşulları dahi uygun değildir. Belediye başkanını yalnızca bir gün makam araçlarıyla değil, toplu taşıma araçlarından yararlanarak söz konusu yere Yenimahalle ya da Batıkent civarından gitmeye, çok değil yalnızca bir gün yaptıkları tanımlamaya uygun iş yapmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen sözleşme için yüklenecek

SONRAKİ HABER

Örgütsüz çalışan işçiler sendikacılarla tanışmak istiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...