15 Mayıs 2007 00:00

Eğitim Sen sözleşme için yüklenecek

Eğitim Sen’in Ankara’da 3 gün süren Başkanlar Kurulu sona erdi. Başkanlar Kurulu’nda 2007 yılı “toplu görüşmelerinin” toplusözleşmeye çevrilmesi için işyerlerinde faaliyet yürütülmesi kararı alındı.

Paylaş

Eğitim Sen’in Ankara’da 3 gün süren Başkanlar Kurulu sona erdi. Başkanlar Kurulu’nda 2007 yılı “toplu görüşmelerinin” toplusözleşmeye çevrilmesi için işyerlerinde faaliyet yürütülmesi kararı alındı.
Eğitim Sen’lilerin “seçimlerde emekten yana bir seçenek oluşturulması” yönündeki eğiliminin KESK Danışma Meclisi’ne taşınması da kararlaştırıldı.
Eğitim Sen Başkanlar Kurulu’nu gazetemize değerlendiren Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, “Siyasal süreci ve örgütsel faaliyetlerimizi ele alarak, perspektif üretmeye çalıştık. Son dönemde yaratılan laik-anti laik kutuplaşmasının hedefinde demokrasi güçlerinin olduğu, bu konuya ilişkin kafa karışıklığının giderilmesi ve demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik” dedi.
Emekten yana bir seçenek
Yaklaşan seçimlerde emekten yana bir seçeneğe ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şimşek, “Emekten, barıştan, demokrasiden, kardeşlikten, gerçek laiklikten yana olanların bir araya gelmesi ve emekten yana bir politika geliştirilmesi, demokratik, özgürlükçü bir sesin öne çıkması konusunda çeşitli eylem ve etkinliklerimiz olacak.
Danışma Meclisi’ne taşınacak
Bu görüşümüzü KESK Danışma Meclisi’ne de taşıyacağız” dedi. Şimşek, Kürt siyasetçilerin Meclis’e girmelerini engellemeye yönelik girişimlerin, yüzde 10’luk seçim barajı ve seçim sisteminin antidemokratik olduğunu ve bu konuda gereken duyarlılığın gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Ek ders ücretlerinde yapılan kesintiler ve kadrolaşmanın son bulması için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Şimşek, 2007 yılında toplusözleşme imzalanabilmesi için işyerlerinde yoğun bir faaliyete girişeceklerini bildirdi.
Toplusözleşme talebini seçim sürecinde de dillendireceklerini belirten Şimşek, “Fiili ve meşru mücadelemiz sürecek” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘İnsani duyguları sömürdüler’

SONRAKİ HABER

Sürgün yerinde sen çalış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...