15 Mayıs 2007 00:00

İran’a giden uçak kayboldu

İran’ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı’ndan kalkan özel bir uçak, esrarengiz bir şekilde radarda kayboldu. Uçağın düşme olasılığı üzerinde duruluyor.

Paylaş

İran’ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon Havalimanı’ndan kalkan özel bir uçak, esrarengiz bir şekilde radarda kayboldu. Uçağın düşme olasılığı üzerinde duruluyor. Trabzon Valisi Nuri Okutan, yaptığı açıklamada, Ankara’dan, İran’ın Tebriz kentine gitmek üzere yola çıkan Sky Arrow 650T tipi özel bir uçağın, yakıt ikmali yapmak üzere 10 Mayıs Perşembe günü Trabzon Havalimanı’na indiğini söyledi.
Yakıt ikmalinin ardından hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle uçağın birkaç gün havalimanında kaldığını anlatan Okutan, uçuş için uygun koşulların oluşmasıyla birlikte uçağın pazar günü öğle saatlerinde Tebriz’e gitmek üzere Trabzon’dan ayrıldığını bildirdi.
Okutan, İngiltere vatandaşı Mihiael Newman ile Pakistan uyruklu B. Bhangoo’nun bulunduğu uçağın, Tebriz’e ulaşmadığını öğrendiklerini söyledi.
Okutan, uçağın Trabzon’un Çaykara ilçesinin Tufa Yaylası ile Gümüşhane ve Bayburt il sınırlarına yakın bir bölgede düşmüş olabileceğini ifade ederek, uçağın akıbetinin belirlenmesi amacıyla bölgede jandarma ve sivil savunma ekiplerince araştırma başlatıldığını kaydetti.
10 noktada aranıyor
Uçağın bulunması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Okutan, “Arama kurtarma ve güvenlik ekipleri, başta Köprübaşı ilçesinin güneydoğusu olmak üzere 10 ayrı noktada aramalarını sürdürüyor” dedi. Okutan, yüksek kesimlerde sis olduğunu, bu nedenle arama çalışmalarının yavaş ilerlediğini kaydetti.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu da uçağın bulunması için özellikle Trabzon’un Araklı ilçesiyle sınırı bulunan Yağmurdere bölgesinde çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise uçaktan en son Trabzon’un Sürmene ilçesinin güneybatısında yer alan Koçalak tepesi civarında sinyal alınması nedeniyle arama-kurtarma faaliyetlerinin havadan ve karadan bu bölge civarında yoğunlaştırıldığı ifade edildi.
Öte yandan, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, kaybolan uçakla ilgili olarak kendilerine bilgi ulaşmadığını, bu nedenle Bayburt’ta bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yürütülmediğini söyledi. (HABER MERKEZİ)
Türkiye’de ilginç gelişmeler yaşanıyor
ABD, nükleer silah geliştirmeye çalıştığı iddiasıyla İran’la savaşın eşiğine gelirken, Türkiye’de esrarengiz gelişmeler yaşanıyor. İran ile ABD arasında, İran’ın üst düzey askeri yöneticilerinden Ali Rıza Asgeri’nin Türkiye’de kaçırılmasıyla yaşanan krizin ardından bu kez Almanya, Türkiye’ye kaçan Muhsin Muhammadi Jam adlı çifte pasaportlu bir İranlı’yı gizlice Münih’e götürdü.
Aynı zamanda Alman vatandaşı olan Jam’ın, 20 gün önce Van yakınlarından gizlice Türkiye’ye girdiği belirtiliyor.
İran Sınır Muhafızları’nın geçen hafta sınırdan gizlice Türkiye’ye geçmek isteyen bir ABD’liyi de yakaladığı iddia edildi. Ağrı’nın Gürbulak sınırına yakın bölgede yakalanan ve ABD Gizli Haber Alma Servisi (CIA) mensubu olduğu öne sürülen ABD’linin akıbeti bilinmiyor.
Eski İran Savunma Bakan Yardımcısı Asgeri’nin de Türkiye üzerinden kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Asgeri’den önce Ekim 2006’da İranlı Manouchehri Mohammedi (39), Ankara ile Washington arasında gergin saatler yaşanmıştı. Mohamedi, Washington’un diplomatik girişimleri sonucu ABD’ye gönderilmişti.
ÖNCEKİ HABER

Adlilere 6 gün açık görüş hakkı

SONRAKİ HABER

KYB: Türkiye Kürt köylerini bombalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...