15 Mayıs 2007 00:00

Adlilere 6 gün açık görüş hakkı

Tutuklu ve hükümlüler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açık görüş yapacaklar. Açık görüşler, yarım saatten az ve bir saatten fazla olmayacak.

Paylaş

Tutuklu ve hükümlüler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açık görüş yapacaklar. Açık görüşler, yarım saatten az ve bir saatten fazla olmayacak. Disiplin cezası alan hükümlüler bu haktan yararlandırılmayacağı için siyasi tutuklu ve hükümlülerin önemli bir bölümünün açık görüş yapamayacağı belirtiliyor.
Adalet Bakanı Fahri Kasırga tarafından cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre, Adana, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Antalya, Bakırköy-Metris T Tipi, Bayrampaşa Kapalı, Bayrampaşa E Tipi, Denizli D Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca, Mersin ile Ümraniye E ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, 19-20-21-22-23-24 Mayıs günlerinde olmak üzere 6 gün açık görüşten yararlandırılacak.
Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 19-20-21-22-23 Mayıs günlerinde olmak üzere 5 gün, müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 19-20-21-22 Mayıs günlerinde olmak üzere 4 gün açık görüş yaptırılacak.
Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulacak, her grubun görüş günleri ve saatleri cumhuriyet başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edilecek.
Kınama cezası dışında disiplin cezası alan ve cezaları kaldırılmayan hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlandırılmayacak.
Kimler görüşebilecek
Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, kardeş, eş, çocuk, torun ve kardeşleriyle görüştürülecek.
Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Başka Eftalya’lar ölmesin yürüyüşü

SONRAKİ HABER

İran’a giden uçak kayboldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...