15 Mayıs 2007 00:00

Başka Eftalya’lar ölmesin yürüyüşü

Muğla-Marmaris karayolunda 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın meydana geldiği Gülağzı mevkisinde yere kırmızı karanfiller bırakan yaklaşık 200 kişi, yolu kısa süre ulaşıma kapatarak kazayı protesto etti.

Paylaş

Muğla-Marmaris karayolunda 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın meydana geldiği Gülağzı mevkisinde yere kırmızı karanfiller bırakan yaklaşık 200 kişi, yolu kısa süre ulaşıma kapatarak kazayı protesto etti.
Kazada yaşamını yitiren 5 yaşındaki Eftalya Taşkın’ın fotoğraflarını taşıyan grup, kent merkezinde araç konvoyu oluşturarak, protesto amacıyla korna çaldı.
Protestoda bulunanlara çevredeki halk, alkış ve kornalarla destek verdi. Sürücülerin, yola bırakılan karanfilleri ezmemek için şerit değiştirdikleri gözlendi.
Grup adına açıklama yapan Gazeteci Nejat Altınsoy, kazanın Muğla’da görevli gazetecileri çok üzdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yetkililerden ricamız, yapımına yaklaşık 1 yıl önce başlanan bu yolun bir an önce tamamlanması. Bu yolda bugüne kadar 10 kişi öldü, onlarca insan yaralandı. Başka yuvalara ateş düşmeden bu yol tamamlansın. Bu kazalarda ihmali bulunanlar hakkında zaman yitirilmeden gerekli işlem yapılsın.”
Anneler Günü’nü kutlayacaklardı
Kazada, aralarında 5 yaşındaki kızı Eftalya Taşkın’ın da bulunduğu 4 yakınını kaybeden Cenk Taşkın, kızının fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.
Kazada yaşamını yitiren kızı ve eşinin Anneler Günü’nü kutlamaya hazırlandıklarını belirterek, “Kızım Anneler Günü’nde annesi ile son yolculuğuna çıktı. Başka Eftalya’lar ölmesin. Bu acılar son bulsun. Umarım bu olayda ihmali olanlar hakkında gereği yapılır” diye konuştu.
Grup, daha sonra, Karayolları Bölge Müdürlüğü binasının girişine kazada yaşamını yitiren 5 yaşındaki Eftalya Taşkın’ın fotoğrafını yapıştırarak ve bir süre korna çalarak protestoya devam etti. Protesto sırasında fenalaşan ve ambulansa konulan baba Cenk Taşkın, protestosuna burada devam etti.
Ne olmuştu
Rasim Pala’nın kullandığı 48 M 6565 plakalı otomobil, Muğla-Marmaris karayolunun Gülağzı mevkisinde Yakup Çen yönetimindeki 09 AR 206 plakalı araçla çarpışmış, otomobil sürücüsü Rasim Pala ile yanında bulunan Gamze Taşkın ve 5 yaşındaki kızı Eftalya Taşkın ölmüş, aynı araçta bulunan Kazım Pala, Cally Pala ve Aysel Pala ile diğer aracın sürücüsü Yakup Çen ile Cumhur Çimen yaralanmıştı. Yaralılardan Aysel Pala, kaldırıldığı Özel Yücelen Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. (Antalya/EVRENSEL)
Kaybolan gencin cesedi bulundu
Eskişehir’de önceki gün sulama kanalına düşüp kaybolan gencin cesedi ailesi tarafından bulundu.
Yeşiltepe Mahallesi Biliç Sokak’ta istimlak edilen evlerindeki inşaat malzemelerini aynı sokaktaki yeni yaptırdıkları eve taşırken sulama kanalına düşüp kaybolan çıraklık eğitim merkezi öğrencisi Mustafa Kaya’nın (18) cesedi, iki ağabeyinin kanala verilen suyun azaltılması üzerine yaptıkları arama çalışmaları sonucu bulundu.
Evinin 200 metre ilerisinde bulunan Mustafa Kaya’nın cesedi sudan çıkarıldı. Ceset, otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.
2. Tugay Sokak’tan geçen DSİ’ye ait sulama kanalına düşüp kaybolan gencin bulunması için İl Sivil Savunma Müdürlüğünde görevli dalgıçlar önceki gün arama çalışması yapmış, ancak bir sonuç elde edememişti.
Bu arada sulama kanalının geçtiği 2. Tugay Sokak ve civarında oturan bir grup mahalleli adına konuşan Rahime Dağ, sulama kanalının kapatılması yönünde mahalle sakinlerinden 1000 imza topladıklarını, imzaları yetkili makamlara ileteceklerini söyledi. Yaz aylarının gelmesiyle özellikle sulama kanallarının çocuklar için tehlike yarattığını belirten Dağ, kanalın bir an önce kapatılmasını istediklerini bildirdi. (Eskişehir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bahar şenlikleri de paralı oldu

SONRAKİ HABER

Adlilere 6 gün açık görüş hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...