15 Mayıs 2007 00:00

KESK engellilere eşitlik istedi

KESK’e bağlı Eğitim Sen, BES ve ESM Adana Şubelerinin katılımıyla, Özürlüler Haftası sebebiyle gerçekleşen basın açıklamasında engelli vatandaşların yaşam koşullarının düzeltilmesi istendi.

Paylaş

KESK’e bağlı Eğitim Sen, BES ve ESM Adana Şubelerinin katılımıyla, Özürlüler Haftası sebebiyle gerçekleşen basın açıklamasında engelli vatandaşların yaşam koşullarının düzeltilmesi istendi.
İnönü Parkı’nda gerçekleşen basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa okurken, açıklamada engeli vatandaşların eğitimden iş imkanlarına, sosyal aktivitelerden ulaşım imkanlarına kadar toplumsal yaşamın gereklerini karşılama da büyük zorluklar çektikleri vurgulandı. Boğa, Türkiye’de büyük bir engelli nüfusun yaşadığını, bunların okul çağına gelmiş olanların yüzde 96’sının okula gidemediğini, eğitimden yararlanamayan engellileri iş bulamama sorununun beklediğini, ülke genelinde engellilerin sadece yüzde 1’inin çalışabildiğini belirtti. Engelli kamu kadrolarının çoğunun boş olduğunu belirten Boğa, “Engellilerin toplum içerisinde birey olabilmeleri için eğitim almaları ve bir işte çalışmaları gerekir” dedi.
Boğa, sosyal hayat içerisinde engelli vatandaşlar için adeta “yasak bölgeler” olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin yolları, otobüs ve dolmuşların kullanımında büyük zorluklar yaşanıyor. Sinema ve tiyatro salonları ise tamamen ‘yasak bölge’ niteliğindedir” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Engellilerin sorunu, ihsan hakları surunudur şeklinde konuşan Boğa, “Seçim döneminin yaklaştığı bu dönemlerde oy istemeye gelen partilerin, engelli vatandaşları diğer insanlarla eşit hak sahibi olarak gören ve devletin yükümlülüklerini buradan doğru tarif eden programlar oluşturması beklenmektedir” dedi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hani sağlık ocakları kapatılmayacaktı!

SONRAKİ HABER

Bahar şenlikleri de paralı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...