15 Mayıs 2007 00:00

Tünel inşaatı korkutuyor

Kağıthane’de, TEM Otoyolu’nu Taksim’e bağlayacak tünel çalışmaları nedeniyle Talatpaşa Mahallesi Keskingil Caddesi 64 numaralı binanın kolon ve kirişlerinde çatlaklar oluştu.

Paylaş

Kağıthane’de, TEM Otoyolu’nu Taksim’e bağlayacak tünel çalışmaları nedeniyle Talatpaşa Mahallesi Keskingil Caddesi 64 numaralı binanın kolon ve kirişlerinde çatlaklar oluştu. Oluşan çatlaklar nedeniyle 8 aile 1 hafta içerisinde belediye tarafından tedbir amacıyla tahliye edildi. Fakat bir süre sonra oturulabilir raporu verilmediği halde mühür belediye tarafından kaldırıldı.
TEM Otoyolu’nu Taksim’e bağlayacak tünelin Talatpaşa Mahallesi’ne yaklaşması ile birlikte mahalle sakinleri tedirginlik yaşamaya başladı. Yapılan tünel çalışmaları nedeniyle mahalleliler dinamit patlamasından kaynaklandığını söyledikleri gürültü nedeniyle uyuyamadıklarını söylüyorlar.
Korktuklarını söyleyen kadınlar evlerine giremedikleri için akşama kadar dışarıda oturuyorlar. Bunlardan biri olan Meliha Baki, “Sabah bir çay içip akşama kadar dışarıdan bekliyorum. Korkudan içeri giremiyoruz, aç aç dışarıda bekliyorum sabahtan beri” diye konuşuyor. Akşamları yarı uyur, yarı uyanık olduklarına dert yanan Baki, hasarların gözle görülür bir biçimde olduğu gözlenen evler ile ilgili belediyeye başvurduklarını onların ise bakıp gittiklerini ama tamir edilecek gibi olmadığını belirtti.
‘Ne olacağımız belli değil’
Serpil Yıldırım ise, oturulamaz raporunun verilmesi için evdeki kolonların çatlaması mı lazım diyerek öfkesini belirtiyor. Yıldırım, “Nereden bilebiliriz ki kolonların patlamayacağını, daha tünel çalışması devam ediyor. Bizim evin durumu şimdilik iyi ama ne olacağımız belli değil, garantimiz yok” diyor. Her akşam yaşanan gürültü nedeniyle uyuyamadıklarını ifade eden Yıldırım, “Bir gece 4-5 gibi bir ses duydum, önce teknik arıza dediler ama onun yüklü dinamit patlaması olduğunu öğrendik” dedi. Yıldırım, artık eşiyle nöbetleşe uyuduklarını belirtiyor.
Esma Kalafat ise, “Kağıthane Belediye Başkanı, geldi ama ilgilenmedi. Yan taraf boşaltılmıştı, fakat mühür kaldırıldıktan sonra kiralık ev bulamadıklarından geri dönen oldu. Şu ana kadar mühürlendiğinden oturmuyorlardı. Bir yer gösterilmedi. ‘Hadi oturabilirsiniz’ dendi ama oturulabilir raporu ne zaman verecekler belli değil” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
‘Yıkılsa da size bir şey olmaz’

Gecekonduda yaşayan ve apartmanların alt tarafında kalan binasında birçok çatlak bulunan bir çocuk annesi Safiye Aşçı, artık korkunun ecele faydası olmadığını belirterek durumu oluruna bırakmış. Hatta durumunu gören mühendislerin bile tavrı “Siz gecekondudan korkmayın bir şey olmaz yıkılsa da, siz asıl arkanızdaki binalardan korkun” diye ya teselli etmiş ya da önemsemeyen bir tavır sergilemişler. Çok fazla ses olduğunu belirten Aşçı, bir hafta içerisinde evde çatlaklar oluştuğunu ve çatlakların gittikçe açıldığını söyledi. Belediyeye başvurduklarını ifade eden Aşçı, “Gelip bakıp gidiyorlar. Baktılar, tamam bundan bir şey olmaz diyerek gittiler. Biz de bakıyoruz o şekilde zaten. Bir haftadır sonuç gelecek” diyor.
Aşçı, bir çocuğu, kaynanası ve eşi ile birlikte yaşıyor.
Sevim Kahraman
ÖNCEKİ HABER

İşyerini lağım suları basan esnaf yalnız kaldı

SONRAKİ HABER

Hani sağlık ocakları kapatılmayacaktı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa