15 Mayıs 2007 00:00

İşyerini lağım suları basan esnaf yalnız kaldı

Sıcak giden günlerin ardından yağmurun aniden bastırması sonucu Soğuksu caddesindeki işyerlerini su bastı.

Paylaş

Sıcak giden günlerin ardından yağmurun aniden bastırması sonucu Soğuksu caddesindeki işyerlerini su bastı. Üç aydır yol yapım çalışmaları süren Yumuktepe Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde sokak geçişleri bağlanmayan kanalizasyon kanalları, yetersiz kalarak lağım sularının işyerlerinden çıkmasına neden oldu.
Cadde üzerinde temizlik maddesi sattığı işyeri bulunan Ercan Alp, sabah geldiğinde işyerinin lağım suları ile kaplı olduğunu gördüğünü söyledi. İşyerinde bulunan birçok malzemenin kullanılamaz olduğunu dile getiren Alp, kendi işyerinde görebildiği masrafın ilk etapta 500-600 YTL civarında olduğunu ve lağım suyunun gelmeye devam ettiği için tam anlamıyla ne kadar zararları olduğunu bilemediklerini belirtti.
‘Mağduriyetimiz giderilmeli’
Lağım sularının işyerlerinden çıkmasının nedeni olarak, sokak bağlantıları yapılmayan kanalizasyon kanallarını gösteren Alp, “Yaklaşık 3 ay önce caddemizde yol çalışmasına başlandı. Bununla birlikte kanalizasyon kanallarını da sözde yenilediler. 3-4 gün önce belediye ekipleri kanalizasyon çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek gittiler. Ama sokak bağlantılarını yapmadılar. Belki de yağmur yağacağını beklemiyorlardı. Bağlantılar yapılmadığından lağım suları işyerimiz tuvaletinden çıktı. Sabahtan beri 7-8 arkadaş temizlemeye çalışıyoruz. Biz temizledikçe sular gelmeye devam ediyor. Belediye ekipleri ise defalarca aramamıza rağmen ekiplerin şehir merkezinde olduğu cevabını veriyorlar. Merkezde olanlar esnaf da, biz değil miyiz? Bizim de mağduriyetimiz giderilmeli. Bizimle ilgilenmeyen belediye hakkında yasal haklarımızı arayacağım” şeklinde konuştu.
Aynı mahallede ekmek fırını da lağım suları altında kaldı. Görüşlerini almak için konuşmaya çalıştığımız bir esnaf “Ben şimdi size konuşur ve mağduriyetimi anlatırsam, belediyeyi karşıma almış olurum. Onları karşıma alırsam, buradaki sorunu halletmek için ne buraya ekip gönderirler, ne de beni rahat bırakırlar” diyerek konuşmak istemedi. (Mersin/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklarımıza yeşil bir gelecek bırakmak için...

SONRAKİ HABER

Tünel inşaatı korkutuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa