15 Mayıs 2007 00:00

Çocuklarımıza yeşil bir gelecek bırakmak için...

13 Mayıs’ı Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü olarak ilan eden Peyzaj Mimarları Odası, ilk kutlamayı Ankara merkezindeki nadir yeşil alanlardan biri olan Kuğulu Park’ta yaptı.

Paylaş

13 Mayıs’ı Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü olarak ilan eden Peyzaj Mimarları Odası, ilk kutlamayı Ankara merkezindeki nadir yeşil alanlardan biri olan Kuğulu Park’ta yaptı.
“Tüm doğal ve kültürel kaynakların korunarak kullanılmasını” esas alan peyzaj mimarlarının önceki gün yaptığı kutlamaya TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, peyzaj mimarları, peyzaj mimarlığı öğrencileri, akademisyenler ve çok sayıda Ankaralı izledi. Kuğulu Park’taki ortalama 70 yaşında olan ak kavakların altında yapılan etkinlikte Ankaralılar yeşilin, müziğin ve bahar havasının tadını çıkardı. Kutlamada “Grup Çıngar” küçük bir konser verdi. Müzikle birlikte dans eden çocuklar ve etrafını şaşkın gözlerle izleyen bebekler renkli görüntüler oluşturdu.
Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, yaptığı konuşmada doğal ve kültürel varlıkların birer “meta” olarak düşünüldüğünü ve pazarlandığını kaydetti. Peyzaj mimarlarının çalışma alanları olan kamusal açık alanlar, kıyılar, orman arazileri, milli parklar, doğal koruma alanları, tarihi ve arkeolojik alanlarda büyük tahribat ve talanlar yaşandığını belirten Oruçkaptan, doğal ve kültürel varlıkların korunması için mücadele ettiklerini söyledi. Peyzaj Mimarları Odası’nın 13 Mayıs 1994 kurulduğunu ve artık her yıl 13 Mayıs’ta Ulusal Peyzaj Mimarları Günü’nü kutlayacaklarını belirten Oruçkaptan, kentlerin kâr hırsına göre değil insan ve doğa öncelikleri uyarınca planlanması için çalışacaklarını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gecekonducular mitinge hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

İşyerini lağım suları basan esnaf yalnız kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...