15 Mayıs 2007 00:00

Yazıklar olsun

Bu başlığı atmak istemezdim ama bu yazıya en yakışan da bu olsa gerek. Şu anda seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacaktır.

Paylaş

Bu başlığı atmak istemezdim ama bu yazıya en yakışan da bu olsa gerek. Şu anda seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacaktır.
2002 Genel Seçimleri’nde geçerli oyların üçte birini alan, fakat seçim barajı yüzünden adaletsizce Meclis’te üçte iki çoğunluğu elinde bulunduran AKP, cumhurbaşkanını seçemiyor ve gece yarısı internet sitesinde yayınlanan bildiriye (Muhtıra) de “Meclis’in iradesine ipotek konulmuştur” diyor sayın AKP’liler.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir türlü uzlaşmaya varamayan zıt görüşlü siyasi partiler sıra DTP’nin önüne engel çıkarmak için bağımsızların oy pusulasına girmesi değişikliğinde büyük bir birliktelik gösterip, yasa değişikliğini 453 oyla kabul etmişlerdir. Sözüm Sayın Baykal’a, Meclis’teki aritmetiğin halkın iradesini yansıtmadığını söylüyorsunuz, doğrudur. Peki, sadece demokrasinin tam rayına oturmadığı ülkelerde olacak yüzde 10 gibi yüksek seçim barajı halkın iradesine karşı antidemokratik bir uygulama değil midir? Hukuk devletine yakışır mı Sayın Baykal? Rejim tehlikede veya laiklik çatırdıyorsa barajın düşmesine karşı çıkmakla sizin katkınız azımsanamayacak kadar çoktur.
DTP ve aynı eksendeki partiler söylemlerinden hiçbir zaman vazgeçmemişler hatta daha da genişletmişlerdir. Ama türbanı çözeceğiz deyip de MGK toplantısında buram buram terleyen, Diyarbakır’a gidip “Kürt sorun vardır” deyip Ankara’da başka konuşan liderlere sahip partileri de biliyoruz.
22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde bağımsız adaylarla seçime katılmayı hedefleyen DTP’ye karşı yapılan bu antidemokratik uygulamaya en iyi yanıtı Türk ve Kürt kardeşliğini esas alan, barış, kardeşlik ve eşitçe paylaşımdan yana olan vatandaşlar sandıkta verecektir. Aydınlık ve demokratik tam bağımsız bir Türkiye için söz ezilenlerde.
Kenan Suh (AYDIN)
ÖNCEKİ HABER

Toplusözleşme üzerine

SONRAKİ HABER

‘Önlem alınmazsa eczaneler kapanır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...