16 Mayıs 2007 00:00

‘İşimi bitirip gideceğim’

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin düzenlediği sohbet toplantısına katılarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin düzenlediği sohbet toplantısına katılarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Siyasete girme konusunda düşüncesinin bulunmadığını ve bu konuya da sıcak bakmadığını anlatan Terim, “Teklif aldığımız bir gerçek. Ben işimi iyi yaptığıma inanıyorum. Böyle bir düşüncem olmadı ve sıcak bakmadım. Ben milletvekilliği yapmayı düşünmedim” diye konuştu.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri sonrasında ayrılma sinyalleri verdi. Galatasaray’ı bıraktıktan sonra “Türkiye’de artık takım çalıştırmam” sözünün hatırlatılması üzerine Terim, “Hiçbir takımda çalışmayacağım. Duruşum devam ediyor. İşimizi bitirdikten sonra gitmeyi düşünüyorum” dedi.
Colin Kazım ve Aurelio
Fatih Terim, Bosna Hersek maçı kadrosuna İngiltere’de futbol hayatını sürdüren Colin Kazım’ı da çağıracağını söyledi. Avrupa’nın en genç takımlarından birisi olduklarına dikkati çeken tecrübeli teknik adam, “Bosna Hersek maçına Colin Kazım’ı çağıracağım. 1-2 genç daha kadroya girebilir. Yavaş yavaş bir takım oluyoruz” diye konuştu.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Marco Aurelio’ya ihtiyaç duydukları için kadroya aldıklarını belirtti. “Türk olan herkes milli takım” adayıdır diyen Terim, “Marco’ya ihtiyacımız vardı aldık. Bu her Türk olanın oynayacağı anlamına gelmez. Şu anda Marco dışında ihtiyacımız yok” dedi.
‘Yabancı sınırlaması kalkmalı’
Fatih Terim, Türkiye’de uygulanan yabancı oyuncu sınırlaması konusunda, “Yasaklardan yana değilim. Sınırlamanın kalkmasından yanayım” şeklinde konuştu. Ne her tarafa Türk doldurmanın, ne yabancı doldurmanın başarıyı getirmeyeceğini anlatan Terim, şöyle konuştu: “Ülkemin bahaneden anası ağlamış. Seviyeli bir rekabet ortaya çıkacaktır. Avrupa kupalarına katılan takımlara ayrıcalık tanınması olamaz. Siz kısıtlamaya kalkınca, kulüpler başka yollara yönelecek. AB’ye girince zaten serbest kalacak. Bu konuda katı değilim.”
‘Haftada 3 maç oynayabilmeliyiz’
Fatih Terim, tüm uluslararası ve yerel müsabakalarda fikstür sıkışıklığının herkesin ortak fikri olduğunu belirterek, “Haftada 3 maç oynayamıyorsan, Avrupa’da ve Türkiye’de hiçbir başarıya talip olamazsınız” dedi.
Fikstür gereği ortak bir noktada buluşmanın zorluğuna dikkati çeken Terim, “Buna zaten coğrafi şartlar engel. 3 günde bir maç ortamı ortaya çıkıyor. Bilim, insanlar bunu oynar diyor. Avrupalı bunu oynuyor. Sıkışıklık devam edecek. Antrenörler bu konuda çok deneyimli olmalılar. Bahaneleri, sebepleri, kullandığımız ‘ama ve fakat’ kelimelerini geriye atmak zorundayız” değerlendirmesini yaptı.
Bosna-Hersek maçı
Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına ceza ile başladıklarını ve antrenman ortamında maçlarını oynadıklarını anlatan Fatih Terim, şunları söyledi: “Çok önemli işler başardık. Grupta lideriz ve mağlubiyetimiz yok. Rakiplere puan farkı atarak ilerliyoruz. Önümüzde Bosna Hersek maçı var. Bosna Hersek iddialı duruma geldi. Çok iyi bir takım. Bizim için çok kritik bir maç.”
Bu arada Fatih Terim, zorunlu kalmadıkları sürece hazırlık maçlarını Brezilya, Arjantin, Fransa ve Almanya gibi takımlarla oynamayı planladıklarını kaydetti.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, son yıllarda Türk antrenörlerin sayısının arttığına dikkati çekerek, “2000 yılından sonra Türk antrenörlere bayağı bir teveccüh var. Bugün Türk antrenörleri diye çok önemli bir kavram var” dedi.
Eylem, söylem farkı
Fatih Terim, ligde hafta sonunda oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, sarı-kırmızılı taraftarların Fenerbahçe’yi alkışlarla karşılayıp, karşılamayacağı konusundaki fikrini sorulması üzerine, “Ben pozitif bir adamım, ancak çok fazla ümidim yok. Şu an için çok uzak görünüyor. Kendi takımını alkışlamayan, bir başkasını nasıl alkışlar” değerlendirmesini yaptı.
Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örnek vermede üstümüze yok, ancak uygulama tam tersi davranıyoruz. Eylemlerle, söylemler çok farklı. Ben kendimde hatayı ararsam o zaman düzelir. Avrupalı alkışlamak için hazır bekliyor. Biz de ise kaçan pozisyon sonrasında stattan uğultu geliyor. Kaybetme korkusuyla yapılan işte performans düşük olacaktır. Alkışlamasını bilmeyen, alkışlanmaz.”
Fenerbahçe’ye kutlama
Fenerbahçe’nin elde ettiği şampiyonluğu kutladığını ifade eden Fatih Terim, “Bir takım sonuç almışsa, bunda bir emek vardır” dedi. Terim, Zico’nun önemli işler yaptığını ve başarılı bir antrenör olduğunu belirterek, “Fenerbahçe’nin iyi bir kadrosu var. Puansal olarak az görülebilir. Sonuçta şampiyon oldu. Kimse kimseye bir şey ikram etmez. Fenerbahçe’nin emeği var. Kritik maçları kendi hanesine yazdırmayı başardı” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sezonun son derbisine doğru

SONRAKİ HABER

Reuters Thomson’a satılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...