16 Mayıs 2007 00:00

Nets’in işi şimdi çok zor

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edilirken, Doğu Konferansı’nda Cleveland Cavaliers deplasmanda New Jersey Nets’i 87-85 yenerek seride durumu 3-1’e getirdi.

Paylaş

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edilirken, Doğu Konferansı’nda Cleveland Cavaliers deplasmanda New Jersey Nets’i 87-85 yenerek seride durumu 3-1’e getirdi. Cavaliers bu galibiyetle, konferans finali için büyük bir avantaj yakaladı. Şu ana kadar play-offlarda tek yenilgisini Nets’ten alan Cavaliers’ta LeBron James attığı 30 sayının yanı sıra 9 ribaunt ve 7 asistle “trible double”a çok yaklaştı. Cavaliers’da Larry Hughes 19 sayı, Litvanyalı pivot Zydrunas Ilgauskas da 13 sayı ve 11 ribauntla galibiyete katkı sağladı.
New Jersey Nets’te ise ilk 5’te sahaya çıkan 3 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken Jason Kidd sadece 5 sayı üretebildi. Kidd, maç boyunca takımı adına 17 ribaunt alarak bu alanda takımına katkı yaptı. 25 sayı, 9 ribaunt ve 9 asistlik performans sergileyen Vince Carter’ın çabaları galibiyet için yetmedi. 25 sayıyla oynayan Mikki Moore, Nets’in bir diğer etkili oyuncusuydu.
Suns eşitledi
Batı Konferansı yarı final serisinde 4. kez karşı karşıya gelen Phoneix Suns ile San Antonio Spurs maçında Suns, deplasmanda 104-98 galip gelerek seride 2-2 eşitliği sağladı.
Karşılaşmada forma giyen 8 Suns oyuncusundan 6’sı çift haneli rakamlara ulaşırken, 26 sayı ve 9 ribauntla oynayan Amare Stoudemire maçın en skorer ismi oldu. 24 sayı ve 15 asistle oynayan Steve Nash’ın yanı sıra 14 sayı kaydeden Kurt Thomas galibiyetin mimarları arasına girdi.
Ev sahibi takımda ise Fransız oyun kurucu Tony Parker 23 sayılık performans sergilemesine karşın yenilgiyi engelleyemedi. Yılın en iyi 5’ine seçilen Tim Duncan rakip potaya gönderdiği 21 sayıyla birlikte 11 de ribaunt alarak skora katkı sağladı. Mickael Finley ise karşılaşmadan 17 sayıyla ayrıldı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İNSAN VE SPOR

SONRAKİ HABER

UEFA Kupası sahibini buluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...